Back to Top
Maandag 17 Feb
86414 users - nu online: 1137 people
86414 users - nu online: 1137 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Ophef rond seksverleden Franse minister


door Redaktie in Algemeen , 16 december 2009

This article is also available in English


De Franse minister van Cultuur, en openlijk homoseksuele Frédéric Mitterrand,is in de problemen gekomen omdat hij in het verleden seks met jonge jongens zou hebben gehad. Het socialistische parlementslid Arnaud Montebourg heeft om zijn ontslag gevraagd, politievakbond France Police heeft aangekondigd een strafzaak tegen hem te beginnen.

Aanleiding voor de ophef is zijn in 2005 gepubliceerde autobiografie Het Slechte Leven, waarin hij schrijft over zijn seksuele ervaringen met jonge mannen in Zuid-Oost Azië. Een passage: „Al die rituelen op de markt voor jongens, de slavenhandel, wonden me enorm op.” Volgens Montebourg zijn zulke uitingen „onverenigbaar met de Franse doelstellingen sekstoerisme uit te bannen”.


Vlak na de publicatie van het boek zei Mitterrand dat hij geen pedofiel is, en dat de term ‘jongens’ breed opgevat moet worden. In een interview op tv ontkende hij seks te hebben gehad met minderjarigen. Het boek was ook geen pure autobiografie, zei hij. Toen het boek verscheen was er geen ophef over, ook niet toen hij in juni minister werd. Frédéric Mitterand is een neef van de vroegere socialistische president François Mitterand.

De extreem-rechtse partij Front National heeft het boek doelbewust opnieuw onder de aandacht gebracht omdat ze zich had gestoord aan Mitterrands felle verdediging van filmmaker Polanski, die onlangs in Zwitserland werd gearresteerd in een oude zedenzaak waarbij een dertien jarig meisje betrokken was.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIEjul 2018       


jul 2017       


jul 2019       
Ophef rond seksverleden Franse minister

Redaktie, in Algemeen op 02 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media