Back to Top
Maandag 17 Feb
86414 users - nu online: 1143 people
86414 users - nu online: 1143 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Walter de Quaasteniet nieuwe voorzitter De Kringen


door Redaktie in Algemeen , 14 december 2009


Walter de Quaasteniet is benoemd tot voorzitter van De Kringen. De Quaasteniet (39) wil de organisatie de komende tijd zichtbaarder maken. De Kringen is een landelijk netwerk van bijeenkomsten waar homo’s, lesbiennes en biseksuelen elkaar kunnen ontmoeten. De Quaasteniet is al geruime tijd bij De Kringen betrokken, zo was hij kringleider in de regio Haaglanden. In het dagelijks leven is de Hagenaar maatschappelijk werker. De nieuwe voorzitter wil De Kringen een duidelijker gezicht geven en de samenwerking met andere homo-organisaties uitbreiden. Ook wil hij het contact tussen de verschillende Kringen onderling intensiveren.

'Veel mensen hebben wel eens van De Kringen gehoord, maar weten niet precies wat we doen', zegt De Quaasteniet. 'Dat is jammer. Met 135 kringen verspreid over het hele land zijn we de tweede grootste homo-organisatie van Nederland. Door de organisatie onder de aandacht te brengen, hopen we dat nog meer mensen de weg naar De Kringen weten te vinden'.

Een kring is een laagdrempelige en ongedwongen manier om andere homo’s, lesbiennes en biseksuelen te ontmoeten. De leden treffen elkaar maandelijks. Stichting De Kringen werd 46 jaar geleden opgericht.

Andere mensen ontmoeten

In jouw omgeving ken je bijna geen mensen die ook homo, lesbisch of bi zijn, maar die wil je wel eens leren kennen. Je vind het niet leuk om alleen uit te gaan, maar je kent geen mensen die graag met je mee willen. Je bent de “oppervlakkige” gesprekken in een bar of disco een beetje zat, en je wilt op een wat rustiger plek praten over wat jou bezighoudt. Je wilt leuke dingen gaan doen en ook een homo vriendenkring op gaan bouwen.

Herken je één van deze dingen? Dan is een kring iets voor jou!

Een kring is een groep van zo’n 8 tot 14 mensen die, meestal maandelijks, een avond organiseren, meestal bij iemand thuis. Tijdens zo’n avond kun je persoonlijke belevenissen kwijt. Regelmatig wordt er over een bepaald onderwerp gepraat dat iets met homosexualiteit te maken heeft. Maar er is ook ruimte voor gezelligheid en leuke dingen doen. Binnen een kring is er een contactpersoon, de kringleider, die de practische gang van zaken begeleidt.

Wat gebeurt er op een kringavond?

Iedere kring heeft een eigen karakter. Er zijn jongerenkringen, vrouwenkringen, bi-kringen, mannenkringen, gemengde kringen, kringen voor dertigers, seniorenkringen... Toch verlopen veel kringavonden op min of meer dezelfde manier. Je bent te gast bij één van de kringleden thuis. Zij of hij zorgt voor een natje en een droogje. Als iedereen binnen is, kun je iets vertellen over je belevenissen van de afgelopen tijd. Dit kan kort duren, maar ook wel eens de hele avond. En als er nieuwe leden bij de kring komen, wordt er aandacht besteed aan de kennismaking. Daarna word een van tevoren afgesproken thema met elkaar behandeld. Soms bereidt de kringleider dit voor, maar ook van de andere kringleden wordt van tijd tot tijd een actieve rol verwacht.


De variatie aan thema's is eindeloos, maar meestal heeft het wel met homosexualiteit te maken: contacten leggen, coming-out, homocultuur, relatievormen, ouder worden, levensovertuiging, een film met homo-thema, maar ook andere onderwerpen zijn natuurlijk mogelijk Niet iedere avond is even serieus: dan wordt een spel gedaan, of een uitwisseling gehouden met een andere kring. En niet elke keer hoeft er een thema te zijn. Er is veel mogelijk binnen de kring, en jij bepaalt met je mede-kringleden wat je wilt. Zoals een avondje samen stappen, met z'n allen eten of een dagje ergens naar toe. Aan het eind van de avond is er tijd om gezellig bij te praten of uit te gaan. Soms tot in de kleine uurtjes.


Vertrouwen

Andere mensen beter leren kennen in een omgeving waarin waarin iedereen zich prettig voelt. Dat staat voorop in elke kring. Er zullen in een kring altijd mensen zijn met wie beter of juist minder goed kunt opschieten. Belangrijk is, dat alles wat verteld wordt binnen je kring blijft, en dat jouw mening door anderen wordt gerespecteerd. Want er komen soms wel heel persoonlijke zaken aan de orde.

Waar vind je kringen?

Overal in Nederland vind je kringen. In de grote steden zijn de meeste kringen, maar ook in Zeeland, Friesland en Drenthe vind je ze. In gebieden waar veel kringen zijn is vaak een regio-overleg gevormd met een contactpersoon die je kunt bellen of mailen.

Voor meer informatie - zie www.deKringen.nl

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Walter de Quaasteniet nieuwe voorzitter De Kringen

Redaktie, in Algemeen op 14 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media