Back to Top
Woensdag 22 Jan
86407 users - nu online: 1282 people
86407 users - nu online: 1282 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Pink Point - (Ver)zuipen


door Eric Rozenboom in Columns & Opinie , 01 augustus 2009

This article is also available in English


To The Point - Waar gebeurde verhalen vanuit Pink Point, de homo- en lesbo-infokiosk op het Homomonument. Zie www.pinkpoint.org

De tendens van vorig jaar heeft dit seizoen bij Pink Point flink doorgezet. Nu zien wij natuurlijk vaak de nieuwe trends het eerste op straat, maar deze was al een tijdje aan het opkomen. De trend dat dansen op het monument voortaan drinken op het monument genoemd kan worden.


Waren het er vorig jaar nog maar vier of vijf, dit jaar, bij goed weer, zitten er minimaal vijftien mannen en vrouwen “in-between jobs” hun sociale contacten bij te werken op het monument of in de directe omgeving. Dit drinkgelag ontaardt vaak in geschreeuw, afval op het monument, de bloedneus door een handgemeen en de incidentele winkeldiefstal.

Het Damrak is bij de politiek een hot topic. Want dat blijft het visitekaartje van Amsterdam. De “rode loper” waar toeristen meteen een goede indruk opdoen. De Westermarkt wordt naar mijn idee steeds vaker gebruikt als afvoerputje van het Damrak voor mannen en vrouwen met een drugsprobleem, waarbij de politiek vergeet dat busladingen toeristen bij de kaasboer worden afgezet, de Westermarkt overlopen naar het Anne Frank Huis en dus getrakteerd worden op een oer-Hollands plaatje: kerk, Homomonument en “daklozen.”

Wat doet mijn beste vriend de politie?, vraagt u zich af. Die sommeert mij om vooral te bellen als er overlast ontstaat voor mij. Ja, lieve mijnheer de politie, voor mij persoonlijk ontstaat er natuurlijk geen overlast, want ik let wel op mijn spullen, maar de afkeurende blikken van toeristen op straat kan ik moeilijk doorbellen.

Mijn andere beste vriend van politie op surveillance doet ook weinig; of ze staan er met de rug naar toe, of de politie geeft ze een hand waarbij bier en wijn rijkelijk het monument over vloeien.


Even had ik nog mijn hoop gevestigd op de stadswacht. Parmantig stappen deze twee helpers van de maatschappij de Westermarkt op, beetje onzeker kijkend naar het groepje van vijftien. Gelukkig, de stadswacht gebaart, de andere kant op!, en haasten zich er met onzekere looppas in een grote boog omheen.

Zal ik dan maar een oplossing aandragen, heren en dames van de politie en politiek? Mijn vooruitziende blik zegt dat het enige dat kan helpen een alcoholverbod is op het monument, waarbij de feesten op Koninginnedag, 5 mei en de Gay Pride een uitzondering vormen.

Want als er niks meer te drinken valt, valt er ook niks meer te dealen en valt er ook niks meer rond te hangen om het monument. Een alcoholverbod is het enige wat ons kan redden op de Westermarkt voordat we letterlijk verzuipen.

[fotobijschrift]
Met verborgen camera genomen foto / Hidden camera pictureCommentaar:
Re: Pink Point - (Ver)zuipen-


Reactie van oudzuiddude dd. 03 augustus 2009
Tja type bericht: ik erger me aan alles om me heen maar spel wel de naam van ANNE Frank fout....nl. als ANNA Frank.


GERELATEERDMEER VAN ERIC ROZENBOOMMEEST GELEZEN VAN ERIC ROZENBOOM

Pink Point - (Ver)zuipen

Eric Rozenboom, in Columns & Opinie op 01 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media