Back to Top
Zondag 29 maart
86425 users - nu online: 1006 people
86425 users - nu online: 1006 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 5 min. Printervriendelijke Pagina  
Hoe Adrian zijn maagdelijkheid verliest en de liefde vindt in Julius’ Go South


door Rob Blauwhuis in Films & boeken , 26 juli 2009

This article is also available in English
lengte: 5 minuten


In het verleden hebben we al verschillende malen aandacht besteed aan het werk van Julius. Het is ondertussen echter zo’n twee jaar geleden dat z’n voorlaatste getekende roman Gangsta Daddy in Gay News werd aangekondigd, dus een bespreking van Julius’ nieuwste productie Go South lijkt op z’n plaats.

Het probleem, voor zover je het een probleem mag noemen, met Julius’ werk is dat het weliswaar anders maar toch ook steeds hetzelfde is. Of hij zijn romans nu situeert in Londen aan het einde van de negentiende eeuw (Jack the Stripper), het New York van de jaren dertig (Gangsta Daddy), het hedendaagse Amerikaanse platteland (Daddy Dearest), middeleeuws Europa tijdens de rooftochten van de Vikingen (Vikings: Irish Annals), of, zoals in Go South, de Zuidelijke staten van Amerika ten tijde van de Burgeroorlog, de plot draait altijd om een tienerjongen die, min of meer tegen z’n zin, z’n kont moet openstellen voor een oudere man, er prompt verslingerd aan raakt de ontvangende partij te zijn bij het uitleven van de anale variant, en, na door vele andere mannen gebruikt te zijn, de eeuwigdurende liefde vindt.

Kortom: je houdt van de verhalen van Julius of niet, een middenweg lijkt onwaarschijnlijk.
Nu zullen, toen Tom of Finland in de jaren zestig zijn beroemde Kake-strips publiceerde, recensenten, voor zover die er waren, ook hebben geklaagd dat het steeds maar meer van hetzelfde was - neuken, neuken!, neuken!! - en die zijn ook nog steeds uiterst populair, dus dat zegt niet veel.In Go South wordt de rol van ultieme onderligger vervuld door Adrian, een jongen uit Atlanta, die de zomervakantie doorbrengt op de nabij Savannah gelegen plantage Mandeville van zijn oom Lucien. Al jaren wordt oom Lucien door jicht geteisterd, maar ditmaal blijkt het tot verrassing van Adrian veel beter met hem te gaan. Reden hiervoor lijkt de jonge negerbediende Uranus (“Oom Lucien [...] geeft altijd indrukwekkende Romeinse namen aan zijn slaven”). ’s Avonds betrapt hij zijn oom terwijl die Uranus afzuigt. Adrian begrijpt niet helemaal wat hij gezien heeft, maar hoewel hij toegeeft naïef te zijn, is hij - door de vele soldaten die hij in Atlanta heeft geobserveerd - “niet helemaal onschuldig meer.” Als hij zich afrukt, wordt hij, zonder het te bemerken, door het raam gadegeslagen door een rijpere neger.

Adrian valt vervolgens in slaap, maar als hij midden in de nacht wakker wordt, staat die neger met een torende erectie naast zijn bed en eist dat Adrian hem pijpt: “Ik had nog nooit een pik gezogen en hoe verleidelijk het idee ook was de grote pik van een volwassen man te pijpen, het was absoluut vernederd gedwongen te worden de pik van een slaaf te pijpen.” Maar als hij zich aan het werk zet, wordt hij spoedig door passie overmeesterd. Vervolgens verschaft de neger zich toegang tot zijn achteringang, waarbij Adrian wil schreeuwen en kreunen, maar hij geeft geen kik, want “het zou te vernederend zijn met een grote zwarte pik in mijn kont te worden aangetroffen.” Later die nacht wordt Adrian, vastgeklemd tussen het raam, nogmaals overweldigd en is hij voorgoed verslaafd.


Als hij de volgende ochtend verkoeling voor zijn geilheid wil zoeken bij een meertje, treft hij daar twee zwarte gozers, Titus en Thaddeus, in volle actie aan. Ze denken dat hij bij het blanke uitschot hoort, dat regelmatig op het landgoed op strooptocht uittrekt en besluiten hem een lesje te leren. Thuisgekomen vertelt hij zijn oom van zijn wedervaren. Die wil meteen de plaats delict in ogenschouw nemen en vraagt dan of hij de jongens moet bestraffen voor het genot dat ze Adrian hebben bezorgd, om daar meteen aan toe te voegen: “Over rond gesproken, ik moet zeggen dat je daar een prachtig staaltje kont hebt, Adrian.” De woorden worden gevolgd door daden en vervolgens vertelt oom Lucien over zijn kennismaking met Uranus. Hij weet ook wie de man is die Adrian de eerste nacht heeft leren kennen: Jupiter, de smid.

Bij een bezoek aan de smidse blijkt Jupiter heel wat minder gretig dan de nacht tevoren, en Adrian vertrekt weer naar het meertje waar hij opnieuw Thaddeus treft. Dit blijft natuurlijk niet zonder gevolgen. Adrian constateert dat zijn tot dan toe niet bestaande seksleven binnen vierentwintig uur tot volle bloei is gekomen, maar “met een geile hengst als Thaddeus tussen je benen, is het al te laat je zorgen over je maagdelijkheid te maken.” ’s Avonds is ook Jupiter weer present en zijn afwijzende houding die middag blijkt uitsluitend door voorzichtigheid ingegeven te zijn geweest, aangezien de plaatselijke bevolking niets moet hebben van de afwijkende levensstijl op Mandeville.

Als Adrian het weekend na z’n seksuele initiatie met Thaddeus een visuitstapje maakt - dat natuurlijk niet uitsluitend uit vissen bestaat want, zo bekent Adrian, “mijn reet wist wat-ie nodig had” - worden ze in de morgenstond verrast door een groep geconfedereerde soldaten, die dringend een seksuele uitlaatklep nodig hebben. Adrian moet eerst een van de ruige officieren dienen en vervolgens nemen de andere mannen hem onder handen.

Thuisgekomen blijkt dat Adrian’s nachtelijke ontmoeting met Jupiter door z’n oom was gearrangeerd en enige tijd later wordt hij tijdens een traditionele ceremonie met zijn perfecte dekhengst in de echt verbonden, zonder dat hij daar overigens weet van heeft, maar als hij het later ervaart terwijl “Jupiter mijn reet voedde met zijn forse lul en romige zaad, was ik niet in staat boos te zijn vanwege het kunstje dat hij me had geflikt.”
Bij de nadering van generaal Sherman vertrekt oom Lucien met Uranus naar Europa en schenkt het landgoed aan Adrian en Jupiter, die daar nog lang en gelukkig leefden.Het moge duidelijk zijn dat deze korte samenvatting slechts een beperkt beeld geeft van Go South aangezien het verhaal vooral wordt verteld door de honderd tekeningen waaruit het bestaat en daarvan kunnen we er slechts enkele tonen. Die zijn echter ruim voldoende om een idee van Julius’ tekenstijl te vormen.

GERELATEERDMEER VAN ROB BLAUWHUISMEEST GELEZEN VAN ROB BLAUWHUIS

Hoe Adrian zijn maagdelijkheid verliest en de liefde vindt in Julius’ Go South

Rob Blauwhuis, in Films & boeken op 26 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media