Back to Top
Zondag 29 maart
86425 users - nu online: 990 people
86425 users - nu online: 990 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Kort Nieuws


door Redaktie in Algemeen , 15 juli 2009

This article is also available in English


Hiv-'genezers' blijven actief

De Amsterdamse wethouder Freek Ossel vindt het onbegrijpelijk dat minister Ab Klink van Volksgezondheid volhardt in zijn weigering in te grijpen bij kerken die 'genezen' van hiv en homoseksualiteit. 'De volksgezondheid komt door deze healings ernstig in gevaar.' Ossel zegt dat naar aanleiding van een artikel in Het Parool. Het artikel gaat over een bezoek aan een migrantenkerk in Diemen waarbij een verslaggever tijdens een gebedsgenezing werd 'genezen' van zijn vermeende hiv.

Een zelfverklaarde "profeet" zei ook dat hiv-medicijnen nu niet meer nodig waren. Freek Ossel is kwaad dat Klink al maandenlang niet antwoordt op een verzoek van hem om een onderzoek naar religieuze Antilliaanse en Surinaamse kerken die dergelijke praktijken doen. ''Dit verhaal toont weer aan dat het gebeurt. We weten niet eens welke omvang het heeft. Ik vind het schandelijk dat Klink geen onderzoek instelt. Ik vermoed dat het bij deze christelijke CDA minister anders ligt als het om open tbc zou gaan.'' De Inspectie voor de Gezondheidszorg zegt dat ze geen wettelijk bevoegdheden heeft om iets aan de healings te doen.Foto's Minister Klink en Yvette Lont: healings voor homo's met hiv

Homohuwelijk nu ook in Zweden mogelijk

In Zweden is per 1 mei 2009 het homohuwelijk van kracht geworden. Het Scandinavische land is daarmee het zevende land ter wereld waar homoseksuelen en lesbiënnes mogen trouwen.
Het Zweedse parlement had vorige maand voor de gelijkstelling van homo's met hetero's gestemd.


Van de coalitiepartijen waren alleen de christendemocraten tegen.De Lutherse kerk, de grootste kerk in Zweden, besluit later dit jaar of homo's ook voor de kerk mogen trouwen.

Het huwelijk voor homo's was de afgelopen jaren al mogelijk geworden in Nederland, België, Spanje, Canada, Zuid-Afrika, Noorwegen en de Amerikaanse staten Massachusetts, Vermont, Iowa en Connecticut. In Maine heeft de staatssenaat donderdag ingestemd met de invoering van het homohuwelijk. Het Huis van Afgevaardigden en de gouverneur van de noordoostelijke Amerikaanse staat moeten zich nog over de regeling uitspreken.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Kort Nieuws

Redaktie, in Algemeen op 15 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media