Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 863 people
86447 users - nu online: 863 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Griekse homohuwelijken ongeldig verklaard


door Redaktie in Algemeen , 10 juli 2009

This article is also available in English


Een rechtbank heeft maandagavond de enige twee homohuwelijken die in Griekenland werden gesloten ongeldig verklaard. De twee stellen waren in juni vorig jaar getrouwd. De twee koppels deden een beroep op een oude wet die niets vermeldde over het geslacht van echtelieden. De huwelijken werden voltrokken door de burgemeester van het eilandje Tilos in de Egeïsche Zee. De zeer invloedrijke Grieks-orthodoxe kerk reageerde meteen furieus. Een conservatieve bisschop omschreef de stellen niet als mensen, maar als 'mensachtigen'.

De regering verklaarde de huwelijken al snel ongeldig. Een openbaar aanklager spande een zaak aan om de onwetmatigheid van de verbintenissen door een rechter te laten bevestigen. De rechter op Rhodos deed dat maandagavond en ontbond de huwelijken formeel. Later deze maand zal de rechter zijn motivatie geven.

De twee stellen hebben al aangekondigd in hoger beroep te zullen gaan en desnoods door te procederen tot aan het Europese Hof. Europese homostellen kunnen alleen trouwen in Zweden, Nederland, Spanje, België en Noorwegen.2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Griekse homohuwelijken ongeldig verklaard

Redaktie, in Algemeen op 10 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media