Back to Top
Maandag 30 maart
86425 users - nu online: 895 people
86425 users - nu online: 895 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
New York wil meer Gay toeristen


door Redaktie in Algemeen , 07 juli 2009

This article is also available in English


NYC & Company heeft onlangs een nieuwe marketing en communicatie campagne gelanceerd om homoseksuele reizigers aan te sporen de stad te bezoeken. De nieuwe campagne, Rainbow Pilgrimage genaamd, is de eerste in zijn soort. Nooit eerder lanceerde de stad een campagne die volledig gericht is op deze doelgroep. Rainbow Pilgrimage richt zich op het levendige en bruisende karakter van New York City en benadrukt de homovriendelijk reputatie van de stad.

40 jaar Stonewall Riots

De Rainbow Pilgrimage campagne valt samen met het 40 jarig jubileum van de Stonewall Riots, de homoseksuele vrijheidsbeweging. De Stonewall Riots dankt haar naam aan de Stonewall Inn, een homobar in Greenwich Village. Tegenwoordig is New York City een bijzonder homovriendelijke stad, maar dat is niet altijd zo geweest. Tot het eind van de jaren zestig waren er stelselmatige politie invallen in de gay & lesbian bars in New York en stellen van hetzelfde geslacht werden regelmatig in de boeien geslagen.

In juni 1969 maakten de 'Stonewall Riots' een einde aan deze invallen. Drie nachten lang hielden meer dan 300 homoseksuelen straatprotesten. Sindsdien worden de Riots wereldwijd geroemd en wordt er in NYC ieder jaar een Gay Pride event georganiseerd ter ere van de Stonewall Riots.
NYC Pride 2009

Ook dit jaar vindt er in New York City een Pride viering plaats. Van 20 t/m 28 juni staat de stad volledig in het teken van de homoseksuele gemeenschap. De NYC Pride vormt een essentieel onderdeel van een groot aantal homovriendelijke hoogtepunten, activiteiten en evenementen die gedurende het jaar in New York City zullen plaatsvinden.

NYC populair onder homoseksuele gemeenschap

New York City is onder de homoseksuele reizigers de meest populaire bestemming in de Verenigde Staten. Als geboorteplaats van de homoseksuele vrijheidbeweging trekt de stad homoseksuele bezoekers van over de hele wereld aan. De viering van het 40 jarig jubileum van de Stonewall Riots in 2009 is reden temeer om de stad dit jaar te bezoeken. George Fertitta, CEO van NYC & Company: “Wij kijken ernaar uit om dit jaar nog meer homoseksuele reizigers te verwelkomen in New York City. Niet alleen om het historische belang van het Stonewall Riots jubileum te vieren, maar ook om de schoonheid, levendigheid en energie van de stad persoonlijk te ervaren.”

Speciale gay-microsite

Om een bezoek aan New York City nog makkelijker te plannen, heeft NYC & Company een speciale microsite gelanceerd: www.nycgo.com/gay. De microsite bevat veel informatie gericht op de homoseksuele bezoeker. Naast speciale evenementen, bezienswaardigheden en shows, worden homovriendelijke bars, clubs en wijken belicht. Bij de Rainbow Pilgrimage shop kunnen online exclusieve Pilgrimage producten worden gekocht. Door een samenwerking met Travelocity kunnen op de microsite ook speciale Rainbow Pilgrimage reizen worden geboekt.

Meer informatie: www.nycgo.com - www.nycgo.com/gay - www.nycpride.org

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

New York wil meer Gay toeristen

Redaktie, in Algemeen op 07 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media