Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 870 people
86442 users - nu online: 870 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Europarlement veroordeelt uitspraken paus niet


door Redaktie in Historie & Politiek , 05 juli 2009


Het Europees Parlement wil de recente verklaringen van paus Benedictus XVI over voorbehoedsmiddelen niet in een rapport veroordelen. Een amendement hierover haalde niet voldoende stemmen. In maart stelde Benedictus XVI tijdens zijn vlucht naar Kameroen dat de verspreiding van voorbehoedsmiddelen de aidsepidemie niet oplost, maar juist versterkt. De Duitse Europarlementariër Alexander Graf Lambsdorff wilde de woorden van de paus veroordelen in een rapport over mensenrechten. De verklaringen van de paus vormen volgens de liberaal ‘een zeer ernstige belemmering voor de strijd tegen aids’.


Verbaasde christendemocraten

Het amendement kon niet op steun rekenen van de verbaasde christendemocraten en conservatieven in het Europarlement. De parlementen van België en Spanje spraken eerder al wel een veroordeling uit over de verklaring van de paus.


In Nederland werden zijn woorden afgekeurd door minister Koenders van Ontwikkelingssamenwerking en minister Verhagen van Buitenlandse Zaken.

Verhagen gaat de pauselijke nuntius dan ook niet op het matje roepen wegens de volgens hem ‘onjuiste’ uitspraak van paus Benedictus XVI over het gebruik van condooms in de strijd tegen aids. “Bij het Vaticaan is bekend dat Nederland de negatieve uitlatingen van de paus over het gebruik van condooms afkeurt.”

De ministers zijn van mening dat de paus met zijn uitspraak “geen bijdrage levert aan het terugdringen van de aidsepidemie en voorbij gaat aan het onnoemelijke leed dat aids veroorzaakt”.


Ook Congolese bisschoppen zeggen nee tegen condooms

De Congolese katholieke bisschoppen zijn blij met het bezoek dat paus Benedictus eerder dit jaar bracht aan enkele landen in Afrika. Ze steunen de paus ‘in zijn gevecht tegen hiv en aids.’ De bisschoppen kanten zich, net als Benedictus, tegen het gebruik van condooms.

Condoomgebruik is volgens hen ethisch verkeerd en een ‘teken van de banalisering van seksualiteit in onze maatschappij’.

De voorzitter van de Congolese nationale bisschoppenconferentie (CENCO), mgr. Nicolas Lola Diomo, lichtte in een mededeling de visie van de kerktop toe. De bisschoppen houden vol dat condooms de verspreiding van hiv/aids niet tegengaan.

"Condooms stimuleren het menselijke egoïsme, verergeren het probleem en moedigen mensen aan om zich te laten leiden door hun seksuele instincten", menen de bisschoppen.De Congolese bisschoppen steunen Benedictus en vinden dat zijn visie ‘onmisbaar’ is om te voorkomen dat ‘de mensheid in decadentie vervalt’.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Europarlement veroordeelt uitspraken paus niet

Redaktie, in Historie & Politiek op 05 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media