Back to Top
Maandag 17 Feb
86414 users - nu online: 1140 people
86414 users - nu online: 1140 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Amsterdam wil nader onderzoek 'hiv-genezers'


door Redaktie in Algemeen , 13 april 2009


Het Amsterdamse gemeentebestuur wil dat Minister Ab Klink van Volksgezondheid toch nader onderzoek moet laten doen naar de gebedsbijeenkomsten waarin mensen worden 'genezen' van homoseksualiteit en hiv. Deze bijeenkomsten zijn een gevaar voor de volksgezondheid, vindt het Amsterdamse gemeentebestuur.

De CDA-minister liet in december juist weten een onderzoek naar de gebedsbijeenkomsten niet nodig te vinden, omdat zij volgens hem geen 'aanmerkelijke kans op schade aan de gezondheid' veroorzaken. De Amsterdamse wethouders Freek Ossel (PvdA) en Marijke Vos (GroenLinks) nemen daar geen genoegen mee. Zij vrezen dat de gebedsbijeenkomsten ertoe leiden dat mensen die besmet zijn met het aidsvirus, niet langer naar gewone artsen gaan.

Volgens een woordvoerder van Ossel zijn onderzoek naar de zelfverklaarde genezers en daarna mogelijk ingrijpen hard nodig: ''We moeten weten wat er gebeurt.''

De wethouders klagen dat Amsterdam zelf niet of nauwelijks kan optreden tegen de omstreden healings, die vooral populair zijn in de Antilliaanse en Surinaamse gemeenschappen in Zuidoost.Zij verwijzen naar de inspectie voor de Gezondheidszorg in Amsterdam, die stelt in de Wet geen aanknopingspunten kunnen worden gevonden om de hiv-healingpraktijken aan te pakken. Volgens deze wet moet concreet het risico op schade als gevolg van medisch handelen worden aangetoond. Klink ziet de healings niet als medisch handelen, maar als een religieuze beleving. De Amsterdamse wethouders vinden dat echter geen belemmering om de schade in kaart te brengen.Commentaar:
Re: Amsterdam wil nader onderzoek hiv-genezers-


Reactie van piet040 dd. 15 april 2009
Klinkt doet geen onderzoek ,omdat het precies past in het Christelijke plaatje van die kabinet


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Amsterdam wil nader onderzoek 'hiv-genezers'

Redaktie, in Algemeen op 13 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media