Back to Top
Zondag 05 Apr
86426 users - nu online: 890 people
86426 users - nu online: 890 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Homoseksuele docent weggepest in Nuenen


door Redaktie in Algemeen , 29 januari 2009

This article is also available in English


Waloy van Gelderen, leraar Duits van het Pleincollege Nuenen bij Eindhoven, is van school weggepest omdat hij homo is. Daarover heeft hij zich beklaagd bij de Onderwijsinspectie en bij de politie melding gedaan van bedreiging door een leerlinge, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De 45-jarige docent uit Helmond voelt zich door de schoolleiding in de steek gelaten. Sterker nog, de organisatie is zijn tegenstander geworden, zo heeft hij ervaren. Hij heeft zich inmiddels ziek gemeld. De schoolleiding wil om privacy-redenen niet verder op de zaak ingaan. Dat is ook van toepassing voor de Inspectie, die de klacht bevestigt, en nagaat of verder onderzoek nodig is. Volgens een woordvoerder zal de politie nog een keer langs gaan bij Van Gelderen langs voor nadere informatie.

De docent is pas sinds kort werkzaam op de vmbo-school in Nuenen. Zijn geaardheid kwam al snel ter sprake bij het solliciteren. ‘Ze konden het aan me zien, zeiden ze’. In de gangen van de school werd hij voor ‘homo’ uitgemaakt. ‘Ik heb daar gesprekken over gehad op school. Dóe daar iets mee, zei ik dan. Geef er voorlichting over’.Vorige maand hadden twee leerlingen ruzie. Van Gelderen bemoeide zich ermee. Een van de twee greep hem bij de keel. ‘Mijn vader weet jóu wel te vinden’, zei ze’.


De school vond dat hij de bedreiging niet serieus moest nemen. De Helmonder was ontevreden over de situatie. Hij voelde zich niet veilig en niet gesteund. Hij stapte naar de vertrouwenspersoon van de school. ‘Die kwam daar in een volle aula nog eens op terug. Dat moet je natuurlijk nóóóit zo doen’. Een directielid informeerde of hij ook pedofiel is.

‘Afgezien van dat ik dat een rare vraag vind, moest ik uitleggen wat het verschil is tussen een homoseksueel en een pedofiel’. Hij vervolgt in het Eindhovens dagblad: ‘Een bepaald percentage van de bevolking is homoseksueel. Er zitten ook van die jongeren op je school, denk ik dan. Hoe moeten die nou ooit leren daarmee om te gaan?’ Dinsdag heeft hij de bedreiging alsnog gemeld bij de politie.

L. Kooij, rector van Pleincollege Eckart, is tevens eindverantwoordelijke van PCN. Volgens haar is de leiding niet op de hoogte van de problemen die de docent met zijn homoseksualiteit op school heeft. PCN heeft sinds het begin van dit schooljaar een nieuwe locatiedirecteur.

‘Op het Eckart werken ook homoseksuelen’, zegt ze. ‘Daar zijn geen problemen mee. Maar het is wel zo dat je met je gedrag een bepaalde reactie bij leerlingen oproept. Dat heeft niets met homoseksuelen te maken, dat kan een ander ook overkomen. Leerlingen kunnen je bijvoorbeeld niet serieus nemen. Dát is voor hem het probleem’.

Voor veel scholen is homoseksualiteit een moeilijk onderwerp, weet Kay Sachse, voorzitter COC Eindhoven. Het COC is de belangenorganisatie van homoseksuelen. ‘Als schooldirecties ermee geconfronteerd worden, zie je dat ze proberen de leraar over te plaatsen’, zegt hij. ‘Het wordt een beetje weggewuifd. Meestal zoeken ze iets in het functioneren van de docent. Er is natuurlijk geen schoolleiding die zegt dat ze discrimineert. En bewijs ook maar eens dat het zo is’. Sachse vindt de kwestie rond Van Gelderen schrijnend. ‘De docenten van zo’n team moeten het opnemen voor hun collega. Homoseksuelen zijn gewone mensen, dat moet een school beseffen’.
Commentaar:
Re: Homoseksuele docent weggepest in Nuenen-


Reactie van mama van memphis dd. 19 november 2011
school heeft toch een voorbeeldfunctie??? lekker voorbeeld!! we moeten vooruit!! niet achteruit!! en dat in deze tijd met ons ruim en vrij denken??? Raar!! kan me t ook nie voorstellen heb zelf enkele jaren op de basis school les gehad van een homoseksueel toevallig in helmond en dan dat al jaren terug begin 90!!!


Reactie van anoniempje dd. 16 januari 2017
Puur gebasseerd op een leugen dit verhaal jammer zeg. Hij heeft ons namelijk les gegeven en niemand wist überhaupt dat hij homo wad, immers had hij verteld dat hij een vrouw en kind had! Hij is niet bedreigd maar hij heeft een leerling bedreigd en bij haar keel gegrepen en daar was een volle klas van 30 kinderen getuigen van en dat hij op een hele rare manier les gaf kwam bij de meeste in het verkeerde keelgat. Voor straf kon je je even gaan opdrukken voor een volle klas van 30 kinderen, huiswerk niet af precies hetzelfde verhaal. Hij is zich maar gaan ziek melden toen hij even aan de tand gevoeld werd door de directrice op school, over het feit dat opdrukken niet hoort als straf en dat hij met zijn tengels van leerlingen af moet blijven en hij is ontslagen en dat was terecht. Ook is hij nooit door een leerling bedreigd nog bij zijn keel gegrepen of werd hij uitgemaakt voor homo. Hij is bedreigd door een ouder van een leerling die hij bij zijn keel greep, vind ik niet bepaald gek als er zoveel mensen zijn die het hebben gezien en je kind je huilend opbelt dan denk je als ouder zijnde niet na. Directrice heeft gepraat met die ouder en die heeft duidelijk gezegd dat het uit woede was, maar dat ze wel passende maatregelen moeten gaan nemen en dat hij/zij niks bedoelde met het dreigement of hem wat aan zou willen doen. Hij was immers niet de enige docent die homo was en er waren ook lesbische docenten en daar is nooit wat naar geroepen of tegen gezegd nog mishandeld of bij de keel gegrepen. Bij elke docent werd er overigens openlijk over gepraat. Pure lariekoek en gebaseerd op nonsens. Er waren inderdaad verdenkingen dat hij pedofiel was omdat er gewoon meerdere dingen zijn gebeurd met meerdere leerlingen die er over gingen klagen bij de directie, gewoon van leerlingen afblijven en handjes thuis houden.


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Homoseksuele docent weggepest in Nuenen

Redaktie, in Algemeen op 30 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media