Back to Top
Vrijdag 10 Apr
86426 users - nu online: 1041 people
86426 users - nu online: 1041 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Pink Point - Groupies


door Eric Rozenboom in Columns & Opinie , 23 januari 2009

This article is also available in English


To The Point - Waar gebeurde verhalen vanuit Pink Point, de homo- en lesbo-infokiosk op het Homomonument.

Al sinds jaar en dag is het een bekend fenomeen binnen Pink Point en elke vrijwilliger gaat er weer anders mee om. Ik heb het over de groepen toeristen die Pink Point aandoen als tussenstop onderweg naar het Anne Frank huis. Vaak hebben deze groepen al uren in de bus zitten te zweten tijdens hun toeristendagje Zaanse Schans of Keukenhof om uiteindelijk, op de parkeerplaats voor bussen aan de overkant van de straat, “losgelaten” te worden en als aasgieren op een karkas aan te vallen op de kiosk.


Ik probeer vaak een beroep te doen op mijn yoga-lessen van weleer. Met kalmte probeer ik mijn ademhaling onder controle te krijgen als de grondvesten van Pink Point beginnen te schudden. Mijn chakras gaan op slot, maar ik heb in ieder geval een rustige ademhaling.

Het vreemde van deze groepen vind ik altijd dat het inderdaad de jungle lijkt waarin de sterkste overwint, want iedereen wil altijd als EERSTE afrekenen om vervolgens buiten als EERSTE te gaan staan wachten totdat de LAATSTE klaar is met afrekenen!?


Dit haantjesgedrag resulteert nogal eens in aankoopdrift van het eerste uur, want stel je voor dat mijn reisgenoot meer gekocht heeft dan ikzelf, waarbij de Dolle Dwaze Dagen van de Bijenkorf aandoen als de rust in de plaatselijke supermarkt in Rusland tijdens de Koude Oorlog.

Driftig wordt bijna alles gekocht wat los en vast zit als er maar “Amsterdam” op staat en iedereen heeft ons peper-en-zoutstel in de vorm van penissen in de hand zonder dat iemand het lef heeft om het te kopen. In alle rust probeer ik steeds weer antwoord te geven op de vraag hoeveel de magneten kosten terwijl iedereen die ook maar een beetje zijn oren open heeft gehad dit al op zijn minst dertig keer had kunnen horen omdat dertig toeristen voor hem/haar dezelfde vraag hebben gesteld.

Steeds maar weer herhaal ik als een mantra in mijn hoofd de woorden “In with anger, out with love” om maar in ieder geval mijn geduld te bewaren en gelukkig, zo’n groepskoopdrift duurt meestal niet echt lang.

Er staat altijd een zenuwachtige reisleidster buiten de kiosk te roepen, al dan niet met mechanisch apparaat om de stem te versterken (zelfs bij een reisgezelschap van twaalf personen, echt geobserveerd!), dat ze nu echt door moeten. “There is a god after all!”
De laatste van de groep verlaat de kiosk altijd gehaast omdat de groep al verder gelopen is en in alle rust gooi ik mijn chakras weer open om te genieten van een lekker kopje koffie. Het is vermoeiend om groupies te hebben.
GERELATEERDMEER VAN ERIC ROZENBOOMMEEST GELEZEN VAN ERIC ROZENBOOM

Pink Point - Groupies

Eric Rozenboom, in Columns & Opinie op 24 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media