Back to Top
Vrijdag 10 Apr
86426 users - nu online: 1041 people
86426 users - nu online: 1041 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Regering wil Gay Games in Amsterdam


door Redaktie in Algemeen , 13 januari 2009

This article is also available in English


De regering is bereid zich in te zetten voor het naar Amsterdam halen van de Gay Games. Dat schrijft minister Van der Hoeven van Economische Zaken mede namens de ministers Plasterk (Onderwijs) en Verhagen (Buitenlandse Zaken) en de staatssecretarissen Bussemaker (Sport) en Heemskerk (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer in antwoord op Kamervragen van D66-Kamerlid Boris van der Ham. D66-Kamerlid Van der Ham had in schriftelijke vragen aangedrongen op betrokkenheid van de regering.

De gemeenteraad van Amsterdam sprak enkele maanden geleden uit dat de Gay Games opnieuw naar de hoofdstad mogen komen.

Het kabinet ondersteunt dit streven, maar voorwaarde is wel dat Amsterdam zich kandideert en dat de gemeente om ondersteuning vraagt. 'Voorwaarde is uiteraard dat de gemeente Amsterdam zich kandideert en om dergelijke ondersteuning verzoekt', schrijft minister Van der Hoeven. Ze wijst erop dat in het bericht waarnaar D66'er Van der Ham verwijst, de Amsterdamse wethouder Gehrels nog een slag om de arm houdt. Gehrels wil eerst bekijken of de Gay Games, of eventueel de gelijksoortige OutGames, passen binnen de reeks evenementen die Amsterdam de komende jaren wil organiseren.

De hoofdstad organiseerde het evenement in 1998 ook. Dat was fantastisch festijn, maar liep wel uit op een financieel debacle. De eerstvolgende Gay Games zijn in 2010 in Keulen. Een jaar eerder zijn de concurrerende OutGames in Antwerpen.GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Regering wil Gay Games in Amsterdam

Redaktie, in Algemeen op 14 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media