Back to Top
Vrijdag 10 Apr
86426 users - nu online: 1038 people
86426 users - nu online: 1038 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
COC zet vraagtekens bij subsidie RefoAnders


door Redaktie in Algemeen , 15 januari 2009

This article is also available in English


Het ‘Coming True’-project van RefoAnders krijgt subsidie van minister Plasterk voor het bespreekbaar maken van homoseksualiteit in orthodox-christelijke kring. ‘Bij dit project zetten we vraagtekens, want het lijkt in strijd met het uitgangspunt van minister Plasterk zelf om door dialoog en publiek debat in strenggelovige kringen de acceptatie van homoseksualiteit te bevorderen’, zegt Wouter Neerings, voorzitter van COC Nederland. Volgens minister Plasterk in zijn nota ‘Gewoon Homo Zijn’ is dialoog en publiek debat nodig, want ‘orthodoxe stromingen binnen vrijwel alle geloofsgemeenschappen wijzen in hun geloofsopvatting homoseksualiteit of homoseksuele relatievorming af’

Coming True van RefoAnders werkt echter strikt 'binnen de kaders van de orthodox-christelijke bijbelvisie op seksualiteit en relaties' en met een aanpak die als twee druppels water lijkt op het werk van stichting Different. ‘Daarom is verwonderlijk dat Plasterke een project subsidiëert dat precies die opvattingen als kader neemt’, zegt Neerings. ‘want daarmee legitimeert de overheid een aanpak die tot afwijzing, isolement en uitstoting van holebi’s bijdraagt. Terwijl het beleid juist gericht moet zijn op veiligheid, openheid en acceptatie’.RefoAnders gaat themadagen, gespreksgroepen en huiskamerbijeenkomsten organiseren. Dat zijn op het eerste gezicht activiteiten die aansluiten bij ‘dialoog en publiek debat’, maar dan moet wel duidelijk zijn dat de activiteiten dat open karakter hebben. ‘Gelet op de uitgangspunten die RefoAnders kiest, is dat echter onwaarschijnlijk’, zegt Neerings. ‘Op hun forum moet je de visie van RefoAnders onderschrijven en is er ‘geen ruimte voor het uitdragen van de mening dat een homoseksuele relatie Bijbels verantwoord is’’.

Problematisch zijn vooral het ‘Coming True’-pakket en de bijdrage aan het ‘Homopastoraat’. Die activiteiten zijn niet nieuw, maar vrijwel klakkeloos overgenomen van stichting Different en de Hervormd Gereformeerde Jeugdbond. Niet gericht op ‘dialoog en publiek debat’, maar volledig gericht op het afwijzen van ‘de homoseksuele praxis’.

‘De Become 1-aanpak van Different leidt enkel tot ellende en als het Coming True-pakket van RefoAnders op hetzelfde neer komt, dan is dat echt onacceptabel en dat zullen we minister Plasterk en de Kamer dan ook laten weten’, zegt COC-voorzitter Wouter Neerings.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

COC zet vraagtekens bij subsidie RefoAnders

Redaktie, in Algemeen op 16 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media