Back to Top
Donderdag 09 Apr
86426 users - nu online: 1067 people
86426 users - nu online: 1067 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Brief uit Brussel - Citaten van 2008


door De Ket in Columns & Opinie , 17 januari 2009

This article is also available in English


Lieve Noorderburen, Het jaar zit er haast op. Terwijl na de Amerikaanse presidentsverkiezingen de klok wordt teruggedraaid in Californië voor wat het homo-huwelijk betreft, kijkt ondergetekende ook nog eens terug, maar dan naar enkele opmerkelijke citaten over en/of door homo’s en lesbiennes die het afgelopen jaar links en rechts in de Vlaamse pers stonden te lezen. Veel leesgenot!

“Psychologen hebben in de jaren vijftig beslist om Mr. Proper ietwat homoseksueel te maken, zodat de huisvrouwen van toen zich niet schuldig hoefden te voelen dat ze in het huishouden geholpen werden door een mooie, sterke man.”
(Belgisch kunstenaar Wim Delvoye, over het merk Mr. Clean, het bekende gamma schoonmaakproducten.)“Haider was de leider van een homo-erotische mannenbond en bediende zich bewust met homoseksuele codes, natuurlijk zonder werkelijk als homoseksueel naar buiten komen te komen.”
(De Oostenrijkse schrijfster Elfride Jelinek, die al in 1990 beweerde dat de Oostenrijkse extreemrechtse politicus Haider homoseksueel was.)“Hij was een deviant, een homoseksueel en een Jood. Hij betaalde Marokkaanse studenten voor seksuele relaties. Mijn medestanders en ik zijn overeengekomen dat hij dood moest.”
(De tot Belg genaturaliseerde Abdelkader Belliraj, nu in een Marokkaanse gevangenis op beschuldiging van zes moorden (waaronder op een homo) die in België zouden zijn gepleegd en een mislukte moordpoging op een andere Belgische homoseksueel.)“Ik zal nooit zeggen dat homoseksualiteit zomaar een variant is van heteroseksualiteit. Dat laatste is een pleonasme want seksualiteit afgeleid van het Latijnse ‘seccare’ (scheiden) wijst net op het verschil tussen man en vrouw. Ik zal wel nooit de homoseksueel als persoon veroordelen.”
(De controversiële Belgische bisschop André-Mutien Léonard, notoir homohater en gedoodverfde kandidaat-opvolger van onze pensioengerechtigde aartsbisschop Danneels.)

“Jezus was zeker en vast homofiel.”
(Vlaamse artiest en homoseksueel Will Ferdy, in een interview met het Vlaamse weekblad Story.)


“Ik was homo. Nu niet meer.”
(Ex-schaatser Geert Blanchart en deelnemer aan het tv-programma ‘Wie wordt de man van Phaedra?)

“Velen denken dat ik homo ben.”
(Radiofiguur Peter Van de Veire over zijn “vrouwelijk kantje.”)

“Mijn man heeft bij mij bedrogen met twee andere vrouwen en mijn zoon is homofiel.”
(Een radeloze oplichtster probeert de rechter te overtuigen dat ze de wanhoop nabij was toen ze als penningmeester van de Belgische orthodoxe kerk ruim 100.000 euro verduisterde.)

“Als homo had ik meer succes gehad.”
(Vlaams charmezanger Jo Vally, over zijn verminderd succes na 30 jaar carrière.)

“Biologisch voelt het aan alsof de baby in mijn buik van mij en van Ilse is.”
(Lesbische Q-music radiopresentatrice Nathalie Delporte is zwanger van een goede vriend; zij en haar vriendin Ilse zijn in de wolken.)


“Regeringen besteden niet graag geld aan sekswerkers, homo’s en drugsverslaafden.”
(De Britse hiv-epidemiologe Elizabeth Pisani, ontgoocheld over de weinige inspanningen die politici en de farmaceutische industrie leveren om aids op wereldvlak een halt toe te roepen.)

“Wij focussen op oudere homo’s die nog in de kast zitten. Dat publiek krijg je niet zomaar in een afgesloten zaaltje verzameld.”
(Roger Van Loon, de oprichter en bezieler van de “Roze Rimpel,” een homoseniorenbeweging in Antwerpen die enkele maanden geleden ophield te bestaan wegens onenigheid met het café “Het Roze Huis,” waar de bijeenkomsten tot voor kort plaatsvonden.)


“Homo’s zullen in Johanna in erg comfortabele omstandigheden van hun oude dag kunnen genieten en daarbij helemaal zichzelf zijn, iets wat in een gewoon rusthuis tot dusver niet mogelijk is.”
(Guy Sanders, hetero, en toekomstig uitbater van het rusthuis voor homo’s Johanna dat volgend jaar in Schoten de deuren zal openen.)

“We hebben zelfs twee jongens van de Pink Devils afgesnoept. Binnenkort kunnen we misschien nog aan uitwisseling doen.”
(Oprichter van de eerste Mechelse homovolleybalclub Walter Pfannschmidt, over de nieuwe homosportclub en het feit dat ze twee voetballers van de homovoetbalploeg Pink Devils hebben overtuigd om toch maar te komen volleyballen.)

En alvast aan iedereen een gelukkig, gezond en voorspoedig 2008 toegewenst!

Je toegenegen,

De Ket

GERELATEERDMEER VAN DE KETMEEST GELEZEN VAN DE KET

Brief uit Brussel - Citaten van 2008

De Ket, in Columns & Opinie op 18 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media