Back to Top
Zondag 05 Apr
86426 users - nu online: 904 people
86426 users - nu online: 904 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Duitsland heeft eigen homozender


door Redaktie in Media & entertainment , 10 januari 2009

This article is also available in English


TiMM, de eerste Duitse tv-omroep voor homoseksuele mannen,is zaterdag 1 november met uitzenden begonnen. De zender biedt entertainment, documentaires, films, talkshows en nieuws met homoseksualiteit als hoofdthema. TiMM wil behoeftes oppakken die door andere zenders niet worden bevredigd, aldus initiatiefnemer en hoofdredacteur Frank Lukas in Duitse media. Als opening staat een aflevering van Noah’s Arc geprogrammeerd, een Amerikaanse serie over vier zwarte homo's in Los Angeles.

De onafhankelijke commerciële zender is via kabel en de Astra satelliet te ontvangen in 15 miljoen huishoudens, maar ook via internet te zien. Behalve in Duitsland zal Timm in de nabije toekomst ook in Oostenrijk en Duitstalig Zwitserland via de kabel te zien moeten zijn. Via de Astra satelliet is de zender gratis in geheel europa te ontvangen.
Eerder lanceerde Italië al GayTV, Frankrijk PinkTV, de VSA Logo en Here!TV en Canada kreeg PrideVision. Die zenders mikten op het volledige holebi/transpubliek, maar net als het Nederlandse OutTV mikt TiMM exclusief op homomannen.


De initiatiefnemers van TiMM hebben wel geleerd van hun buitenlandse collega’s: de zender zal gratis beschikbaar zijn via, kabel, satelliet en internet. De andere zenders werden dikwijls opgenomen in dure betaaltv-paketten en dat werd geen succes. Betaaltv in combinatie met grote reclameblokken zorgden er bijvoorbeeld voor dat PinkTV bijna failliet ging.

En goed nieuws voor degene die moeite hebben met de Duitse taal, veel programma's zijn in het Engels met Duitse ondertiteling. TIMM vrij te ontvangen via de Astra satelliet: 19.2 graden Oost, frequentie 12633 ghz Hor, 22000 5/6.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Duitsland heeft eigen homozender

Redaktie, in Media & entertainment op 11 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media