Back to Top
Vrijdag 10 Apr
86426 users - nu online: 1038 people
86426 users - nu online: 1038 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Bob van Schijndel neemt afscheid van de politiek


door Redaktie in Historie & Politiek , 04 januari 2009

This article is also available in English


Stadsdeelraadslid van Amsterdam centrum, Bob van Schijndel zegt na een lange loopbaan de politiek vaarwel. Van Schijndel was onder meer gemeenteraadslid en lid van de Eerste kamer. Met ingang van 1 november 2008 nam hij ontslag als GroenLinks raadslid voor stadsdeel Amsterdam-Centrum.

Bob van Schijndel begon zijn lange politieke carrière in de jaren zeventig als bestuurslid van de studentenvereniging Comenius. In 1980 werd hij verkozen tot lid van De Amsterdamse gemeenteraad voor de PSP. Tevens was hij lid van de Eerste Kamer voor GroenLinks.


Bob van Schijndel was in 1979 initiatiefnemer van ’s werelds eerste homomonument, dat onlangs het twintigjarig bestaan vierde. Hij richtte de eerste homogroep binnen een politieke partij (PSP) op en schreef de eerste nota’s homobeleid voor gemeente en provincie ter bestrijding van discriminatieregels.
Bob van Schijndel gaf bij het COC voorlichting over omgang met de nieuwe ziekte AIDS die zijn vriendenkring halveerde.

Hij richtte het meldpunt homodiscriminatie ‘Op je flikker gehad’ op, ondertekende de gelijkstelling van het burgerlijk wetboek voor mensen van het zelfde geslacht in de Eerste Kamer. “Dan kunnen homo’s eindelijk ook officieel scheiden,” grapt hij met enige aversie tegen het huwelijkinstituut. Ook was hij bij de oprichting hij tal van homoverenigingen en sportclubs, als Gay Swim Amsterdam betrokken.


Ook was hij was voorlichter bij de Gay Games in 1998. “Het is fijn als je af en toe niet het gevoel hebt in een minderheid te zijn”.

In 2007 werd hij benoemd tot Mr. Grey Pride, als waardering voor zijn inzet voor de homo-emancipatie. In de deelraad werkte hij als commissielid Welzijn aan sport en het armoede- en diversiteitsbeleid.

Van Schijndel: ‘Ik ben nu in de zestig en begin sporen te vertonen van politieke slijtage. Aan mijn besluit liggen geen politieke redenen ten grondslag. Ik geloof nog steeds in de sociale-, groene- en diversiteitsdoelen van GroenLinks’.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Bob van Schijndel neemt afscheid van de politiek

Redaktie, in Historie & Politiek op 05 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media