Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 837 people
86447 users - nu online: 837 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Nigeria koppelt hiv-patiënten aan elkaar


door Redaktie in Algemeen , 04 november 2008


De autoriteiten in het islamitische noorden van Nigeria koppelen met hiv besmette mannen en vrouwen aan elkaar in een poging de verspreiding van het virus tegen te gaan. Ten minste zeventig stellen zijn de afgelopen weken met elkaar in de echt verbonden, aldus de autoriteiten in de deelstaat Bauchi waar de shari’a, het islamitische recht geldt. Het gebruik van condooms wordt er niet aangemoedigd. Het huwen van twee personen die reeds hiv dragen, verkleint de kans op besmetting van niet-geïnfecteerde personen, zo redeneren de autoriteiten in Bauchi.

Daarnaast zouden besmette inwoners uit hun sociale isolement worden gehaald. De huwelijken worden onder strikte geheimhouding gearrangeerd. Geïnteresseerde mannen en vrouwen worden tijdens bemiddelingssessies aan elkaar voorgesteld.

Experts van de Verenigde Naties op het terrein van aidsbestrijding waarschuwen voor de nieuwe methode om aids te voorkomen. Partners kunnen verschillende varianten van het virus dragen die tot nieuwe gevaren kunnen leiden. En omdat beide partners besmet zijn groeit de kans dat hun kinderen dubbel wees worden. „Wij adviseren mensen condooms te gebruiken”, aldus Warren Naamara van UNAids. Circa 3 procent van de 140 miljoen volwassenen Nigerianen – zo’n 2,4 miljoen mensen – is naar schatting hiv-besmet.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Nigeria koppelt hiv-patiënten aan elkaar

Redaktie, in Algemeen op 10 november 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media