Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1032 people
86447 users - nu online: 1032 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
FNV lanceert FNV Roze


door Redaktie in Algemeen , 05 oktober 2008


De FNV is gestart met FNV Roze een digitaal netwerk op hyves http://fnvroze.hyves.nl en een meldpunt. Hier kunnen homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders elkaar versterken en bij FNV-medewerkers problemen aankaarten en suggesties doen. Ook collega’s, vrienden en familie zijn welkom bij FNV Roze. De tijden van tolerantie lijken tanende. Homo's die op straat in elkaar werden gemept, homoleraren die niet meer openlijk voor hun geaardheid durven uit te komen. De FNV krijgt steeds meer meldingen van leden die op de werkvloer problemen ondervinden vanwege hun seksuele geaardheid.

“Tijd om als FNV te laten zien waar we staan: de werkplek is van iedereen, dus ook van homo's, lesbo's, biseksuelen en transgenders”, zegt Peter Gortzak, vice-voorzitter van de FNV. Op FNV Roze treffen lotgenoten elkaar. Maar er zijn ook FNV-deskundigen die specifieke problemen ter plekke van advies voorzien. Daarnaast nemen de medewerkers de knelpunten mee naar hun netwerk van vakbondsbestuurders, adviseurs en juristen. Om ze collectief aan te pakken en zo toekomstige problemen te voorkomen. Voor problemen die te vertrouwelijk van aard zijn voor de hyves kunnen mensen vanaf nu terecht bij het meldpunt van FNV Roze: fnvroze@vc.fnv.nl.


Ook sluit de FNV een samenwerkingsverband voor homo-emancipatie met het Company Pride Platform, zo is bekend geworden. Dit zijn de roze netwerken van internationaal opererende bedrijven als TNT, IBM, Philips en ING. Doel van de alliantie is om de acceptatie op de werkvloer van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders te verbeteren. Onderwijsminister Plasterk was aanwezig bij de ondertekening.

Minister Plasterk van Emancipatie (OCW) steunt het initiatief van de FNV en Company Pride Platform om zich samen in te zetten voor homo-emancipatie op de werkvloer. Plasterk heeft een subsidie toegezegd omdat het huidige regeringsbeleid dit soort samenwerkingsverbanden, ofwel ‘Gay Straight Alliances’ wil stimuleren. Beiden partijen roepen werknemers en werkgevers op om zich massaal aan te sluiten bij deze alliantie. De overheidssubsidie maakt een snelle start mogelijk . FNV en Company Pride Platform gaan gezamenlijk onderzoek doen naar de positie van homoseksuelen op de werkplek, het stimuleren van homo-werknemersnetwerken en het oprichten van een algemeen toegankelijk kennisnetwerk.

Een ‘toolkit’ met hulpmiddelen, zoals trainingen en een gedragscode maakt het zowel voor werkgevers, werknemers als homogemeenschappen gemakkelijker met homoseksualiteit om te gaan. Paul Overdijk van Company Pride Platform is blij met de subsidie: "Dit laat zien dat de minister de situatie van homo's op de werkvloer serieus neemt, we kunnen hiermee nu echt aan de slag gaan." Peter Gortzak, vicevoorzitter van de FNV, benadrukt het belang van de subsidie voor de alliantie: "De ondersteuning door de overheid onderstreept het belang van deze samenwerking. Ik roep dan ook organisaties van werkgevers en werknemers op zich hierbij aan te sluiten, zodat we snel resultaat kunnen boeken."
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

FNV lanceert FNV Roze

Redaktie, in Algemeen op 11 oktober 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media