Back to Top
Maandag 20 Jan
86405 users - nu online: 1441 people
86405 users - nu online: 1441 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 4 min. Printervriendelijke Pagina  
Club Church opent in Amsterdam


door Redaktie in Scene , 22 september 2008

This article is also available in English
lengte: 4 minuten


Nieuwe homoclub herdefinieert cruise-scene Amsterdam heeft een nieuwe kerk. Eind juli opent de nieuwe gay cruise-club Church de deuren, precies op tijd voor Gay Pride. De club is gevestigd in de Kerkstraat, bijna naast de deur van de Thermos nachtsauna en tegenover de Bronx, en biedt een compleet nieuw concept in homo-Amsterdam. Er zijn twee verdiepingen met dans- en speelruimtes waar aan de wensen van cruise-liefhebbers tegemoet wordt gekomen, met wisselende thema-avonden vier keer per week. En in de kelder zijn een doucheblok en een spoelruimte.

Wim Peeks van GALA (Gay & Lesbian Amsterdam), het team achter het nieuwe trefpunt: “We hebben Church gebaseerd op het beste van wat we in andere steden hebben gezien. We wilden een gelegenheid zoals het Vagevuur in Eindhoven waar je voor of na een feest kunt douchen als je wilt. En een zaak met wisselende thema-avonden zoals The Boss in Den Haag. We hebben ook in clubs zoals Headquarters in Sydney en Le Sling in Lille toiletten gezien waar je je kunt spoelen als dat noodzakelijk is."


“Dit alles zorgt voor een veel opwindendere en hygiënische zaak en ook een perfecte plek om een after-party te organiseren. Maar we hebben er ook onze eigen, unieke draai aan gegeven. We wilden duidelijk niet alleen maar een mannenclub, maar een zaak waar we feesten kunnen organiseren, die zich ook richten op vrouwen, trava’s, biseksuelen en zelfs hetero’s."

"We gaan ook proberen vaudeville-achtige shows te krijgen en evenementen zoals het Hoerenbal, die voor iedereen toegankelijk zijn. En we nemen onszelf niet al te serieus.”

GALA heeft altijd zekere risico’s genomen, zoals die keer dat ze tijdens Gay Pride in 2004 de “black lounge” cruise-tent creëerden naast de Westerkerk en het Homomonument, of de Splash!-party die in een sportschool in het centrum van de stad werd gehouden.
Hoewel GALA al zeer lange tijd plannen had om een zaak als Church te openen, was voor de realisatie van het hele idee uiteindelijk slechts zes weken nodig.

Peeks: “We hebben onze ondergoedfeesten, (Z)onderbroek, hier nu bijna een jaar lang gehouden, elke tweede en laatste zaterdagmiddag van de maand in wat een heteroclub was. Toen ons de gelegenheid werd geboden de zaak over te nemen, hebben we die kans met beide handen aangepakt.”

“We zien de nieuwe club eigenlijk een beetje als een werk in uitvoering. We hebben de basisthema’s vastgesteld die we willen houden, maar we staan ook meer dan open voor nieuwe suggesties en ideeën van het publiek - welk soort feesten wil je graag bezoeken? Er is nog steeds meer dan genoeg ruimte op de kalender, zodat mensen naar ons kunnen toekomen en hun eigen fantasie in Church kunnen plannen.”

In ieder geval zal iedere woensdag de “Naked Bar” geopend zijn van acht uur ’s avonds tot middernacht, waar de kledingcode - je hebt het al geraden - “naakt” zal zijn. Dit zal meer een bar dan een club zijn, zonder dj die avond en met een vriendelijke en ontspannen atmosfeer. En het zal de enige wekelijkse naakt-avond in Amsterdam zijn.

Donderdag zal onderdak bieden aan de “Mr. B Heaven,” met de nadruk op kinky. Meer seksspeelplaats dan feest, zal er hier iets voor iedereen zijn: slings, watersportgebied, bondage-faciliteiten, en dat alles georganiseerd in samenwerking met Mr. B - verwacht dus het beste.

Elke vrijdag zal plaats bieden aan de P.O.P - Pants Only Party - waar het thema “ontbloot bovenlijf” is. Alleen ondergoed of naakt zijn ook toegestaan. Deze feesten zullen de beste dj’s in de stad achter de draaitafels halen, van wie de meesten ook al op de (Z)onderbroek Party’s hebben gespeeld.

En Zaterdag zullen er wisselende thema-avonden zijn - zoals Ladz, het tweemaandelijkse homodansfeest voor gozers, rakkers, skaters, gabbers, sneaker- en sportkledingjongens, dat al bewezen heeft een grote hit te zijn.

Op de zaterdagavond van het Gay Pride-weekend - en daarna elke eerste zaterdag van de maand - zal Perverts de zaak overnemen, dus verwacht een hardcore kinky party, wederom in samenwerking met Mr. B, met de kledingcode huid, naakt, leger, rubber, leer, sportkleding of uniform en opnieuw met top-dj’s. Bovendien zal er op de zondagmorgen van Pride een after-party worden gehouden die begint om vier uur ’s nachts en doorgaat tot tien uur in de ochtend - met gratis douches beschikbaar!

De zaterdag na Pride, 9 augustus, zal de allereerste Military Action Party met dj Benjamin in Church plaatsvinden (en daarna elke tweede zaterdag van de maand). Met de kledingcode leger, uniform, volle uitrusting, laarzen of naakt, kun je verwachten een geile militaire trainingsavond te ondergaan.
Peeks: “We wilden iets totaal nieuws beginnen, wat het handelsmerk van GALA is. Het is ondertussen tijd voor een verandering hier in de scene in Amsterdam. Tijd om kwaliteit en vriendelijke bediening en schone en hygiënische faciliteiten te bieden. Het is tijd om een goede jongen te zijn en tijd om naar Church te gaan.”

Club Church
Kerkstraat 52 (bij de Leidsestraat)
Woensdag tot en met zaterdag
http://www.clubchurch.nl

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Club Church opent in Amsterdam

Redaktie, in Scene op 02 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN SCENEIN NUMMER 204


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media