Back to Top
Vrijdag 24 Jan
86407 users - nu online: 1682 people
86407 users - nu online: 1682 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Onderzoeker antihomogeweld mishandeld in Amsterdam


door Redaktie in Algemeen , 15 september 2008


Een 26-jarige onderzoeker van dadermotieven bij homofoob gedrag is vorig weekeinde mishandeld op het Rembrandtplein in Amsterdam. Zo'n tien blanke Ajax-supporters zouden hem vanwege zijn homoseksuele geaardheid hebben geslagen. Dat bevestigt de woordvoerder van wethouder diversiteit Frank Ossel zaterdag na berichtgeving hierover in het Parool. Socioloog Laurens Buijs doet sinds eind vorig jaar in opdracht van de gemeente onderzoek naar geweld tegen homo's in de hoofdstad. Ossel reageert geschrokken op het incident. Het is wel een schrijnend toeval dat juist hij is mishandeld, laat de wethouder via zijn woordvoerder weten. Ossel heeft contact gezocht met Buijs.

Laurens Buijs werd vorige week zaterdag op het Singel uitgescholden, bij de pinautomaat op de bloemenmarkt op het Singel werd hij uitgescholden en bedreigd door tien jongens. Hij fietste weg met een vriend, maar werd ingehaald in de Reguliersdwarsstraat. Daar kreeg hij een klap op zijn slaap, waardoor hij naar eigen zeggen kort het bewustzijn verloor. Na opnieuw te zijn gevlucht, moest hij in de Kalverstraat opnieuw klappen pareren.

Buijs is ontevreden met het optreden van de politie. Niemand werd aangehouden en hij kreeg geen medische zorg en begeleiding bij het doen van aangifte. Dat heeft hij zondagochtend gedaan, zegt hij in de krant. De politie is op zoek naar getuigen. Bij eerdere incidenten tegen homo's in Amsterdam waren vaak verdachten van Marokkaanse, Turkse of Surinaamse afkomst betrokken. Buijs zegt in het Parool, vooruitlopend op zijn onderzoek dat over anderhalve week klaar is, dat tussen de zogenoemde potenrammers niet alleen allochtonen, maar ook autochtonen zitten.


Ik ben een paar dagen van de kaart geweest, zei hij zaterdag volgens de woordvoerder in een telefoongesprek met Ossel. In Amsterdam is een paar weken geleden een hardere aanpak gepresenteerd tegen discriminatie. "Dit onderstreept hoe hard dat nodig is." Het is belangrijk dat hij aangifte heeft gedaan, zegt de woordvoerder.

"Als er zoiets echt vreselijks gebeurt, proberen wij te bevorderen dat mensen echt aangifte doen." Vorig jaar steeg het aantal meldingen van homo's die zich onveilig of gediscrimineerd voelen. "De indruk was dat het dit jaar de goede kant opging, maar dit incident bevestigt weer dat we er nog lang niet zijn", zegt de woordvoerder. Buijs zei volgens hem dat de politie hem in tweede instantie juist wel goed heeft geholpen.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Onderzoeker antihomogeweld mishandeld in Amsterdam

Redaktie, in Algemeen op 21 september 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media