Back to Top
Zaterdag 25 Jan
86407 users - nu online: 1297 people
86407 users - nu online: 1297 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Roze Zaterdag Tiel zeer succesvol


door Redaktie in Algemeen , 14 september 2008

This article is also available in English


Roze Zaterdag heeft op 28 juni, een succesvolle 33ste editie, gevierd. Het thema ‘Ook jij bent welkom!’ kwam tijdens de dag goed tot uiting. In de binnenstad van Tiel waren 45.000 bezoekers, zowel homo- als heteroseksueel. Met recht dus een goede impuls voor de integratie en acceptatie van homoseksualiteit. De organisatie kijkt terug op een zeer succesvolle dag. Een dag met heel veel hoogtepunten, waarvan het er eigenlijk teveel zijn om op te noemen. De sfeer in de binnenstad was gemoedelijk en voldeed prima aan het thema ‘Ook jij bent welkom!’.

Iedereen kon prima zichzelf zijn tijdens deze dag, precies zoals de organisatie in de voorbereidingen had gehoopt. De dag kende vele hoogtepunten. De oecumenische dienst in de Sint Maartenskerk was er daar één van. Iedere Roze Zaterdag begint traditiegetrouw met deze dienst, die druk wordt bezocht. Daar deed de dienst in Tiel niet aan onder. De kerk opende zijn deuren voor 650 bezoekers. Na de opening ging ook de informatiemarkt van start, waar het een gezellige drukte was.

Verschillende organisaties presenteerden zich door middel van een kraam op deze markt. Voorbeelden waren bijvoorbeeld Stichting Meer dan gewenst, SP, PVDA, en politie. Nieuw dit jaar was het COC village, waar verschillende organisaties die een link hebben met het COC bij elkaar stonden. Hier vond ook een debat plaats. Zo mocht de organisatie minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap verwelkomen. De minister heeft ook homo-emancipatie in zijn portefeuille.


In de afgelopen 16 jaar heeft Roze Zaterdag geen minister meer mogen verwelkomen. De organisatie was dan ook zeer trots dat de minister de moeite had genomen om naar Tiel af te reizen. Frank van Dalen, voorzitter van het COC, neemt binnenkort afscheid. Tijdens de manifestatie droeg hij het stokje letterlijk over aan zijn opvolger, Wouter Neerings.

Het COC had niet alleen een nieuwe voorzitter om voor te stellen, maar ook een nieuwe secretaris tevens vice-voorzitter, namelijk Vera Bergkamp. Beiden kregen zij de gelegenheid om kort het woord te richten tot de aanwezigen. De Parade op zich valt echter bitter tegen. Niet alleen vanwege de gigantische gaten in de optocht, maar ook qua kwantiteit en kwaliteit.

Een handjevol grote wagens en een paar groepen, onder wie politie, defensie, COC en FNV. Voor de chauffeurs van de grote wagens moet het een heksentoer geweest zijn om de bochten op het smalle parcours te nemen. Een SM-wagen met mannen met zweepjes is overigens de enige, die wat gefronste wenkbrauwen teweegbrengt bij het publiek. In de avond waren tussen de 8.000 en de 12.000 bezoekers bij de verschillende podia en op het Korenbeursplein.

Op het Korenbeursplein hadden de bezoekers de mogelijkheid om buiten op het terras te zitten en te genieten van een barbecue-maaltijd. Tot laat in de avond hebben bezoekers hier gebruik van gemaakt. Ook de podia op de Markt en het Bleekveld waren een groot succes. Hier traden onder andere DJ Miss Smile, DJ Perry, DJ Tuna, Bearforce 1, They Want You en New Timeless op.

Deze programmering zorgde er zelfs voor dat het Bleekveld vrijwel leeg bleef. Het Bleekveld was op advies van de gemeente Tiel ingericht met een podium en programmering, zodat er genoeg ruimte zou zijn voor alle bezoekers in de avonduren. Later op de avond is samen met de hulpdiensten en de gemeente Tiel besloten dit podium te sluiten en af te lasten, vanwege de mindere belangstelling. Volgend jaar vindt Roze Zaterdag op 29 juni plaats in Den Haag met als thema Den Haag is anders. Hoe anders en op welke manier zal het komende jaar duidelijk worden.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Roze Zaterdag Tiel zeer succesvol

Redaktie, in Algemeen op 20 september 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media