Back to Top
Zaterdag 18 Jan
86402 users - nu online: 1249 people
86402 users - nu online: 1249 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Twintig jaar cel geëist voor doodslag oud-raadslid


door Redaktie in Algemeen , 12 september 2008


De 35-jarige Rotterdammer die wordt verdacht van doodslag op oud-raadslid John Lucieer uit Varik, heeft twintig jaar cel tegen zich horen eisen. De verdachte heeft bekend betrokken te zijn geweest bij Lucieers dood. Tegenover de rechtbank in Arnhem verklaarde de Rotterdammer dat het oud-raadslid hem in de Maasstad benaderde voor seksueel contact. Volgens hem is een ruzie over de betaling hiervan onder invloed van drank uit de hand gelopen. De verdachte staat ook terecht voor meerdere overvallen op winkels in Rotterdam.

De overvallen werden allemaal gepleegd vlak na de moord op Lucieer. De 58-jarige oud-fractievoorzitter van de PvdA in het Gelderse Neerijnen werd vorig jaar begin december dood gevonden in zijn huis. Langs een wandelroute in de buurt van zijn huis werden diverse voorwerpen uit zijn huis gevonden Op weg naar de woning van Lucieer in Varik zou het oud-raadslid de verdachte duizend euro hebben aangeboden voor het seksueel contact. "Lucieer was geobsedeerd door seks", zei de Rotterdammer, die meeging met het oud-raadslid. Omdat Lucieer volgens de 35-jarige niet wilde betalen na de seks, ontstond een gevecht in de woning van het slachtoffer. De rechter zei dat Lucieer is 'afgetuigd'.


De Rotterdammer heeft hem onder meer met een fles op het hoofd geslagen, waardoor zijn gezicht verbrijzelde. Ook had Lucieer meerdere ribben gebroken en hersenletsel. De verdachte verklaarde tegenover de rechtbank nooit te hebben gewild dat Lucieer zou doodgaan. Nadat Lucieer in elkaar geslagen werd, is het slachtoffer in hulpeloze toestand in zijn woning achtergelaten.

De Rotterdammer nam onder meer diens mobiele telefoon mee, zodat hij geen hulpdiensten kon bellen. Ook werd het snoer van de vaste huistelefoon doorgesneden. "Dat deed ik alleen zodat Lucieer de politie niet kon bellen. Mijn vingerafdrukken staan namelijk in alle databanken", verklaarde de verdachte, die onder meer vanwege meerdere geweldsdelicten geen onbekende is bij justitie.

Het zwaargewonde slachtoffer overleed later aan zijn verwondingen. Ondanks de poging van de verdachte om spoorloos uit de woning van het slachtoffer te verdwijnen, is de politie de Rotterdammer toch op het spoor gekomen. In het huis in Varik in de Betuwe werden onder meer zijn vingerafdrukken aangetroffen.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Twintig jaar cel geëist voor doodslag oud-raadslid

Redaktie, in Algemeen op 18 september 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN ALGEMEENIN NUMMER 204
okt 2019        lengte: 4 min.


sep 2019        lengte: 4 min.


sep 2019        lengte: 9 min.
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media