Back to Top
Vrijdag 24 Jan
86407 users - nu online: 1681 people
86407 users - nu online: 1681 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Homoseksualiteit al bepaald in baarmoeder


door Redaktie in Algemeen , 03 september 2008


Zowel genetische als omgevingsfactoren bepalen of iemand homo of hetero is. Uit een Zweeds onderzoek blijkt nu dat de seksuele oriëntatie ook wel eens bepaald zou kunnen zijn door biologische factoren. Zoals de hormonenhuishouding van de moeder of zelfs haar immuunsysteem. Een team van het Karolinska Institute in Stockholm onderzocht 3.826 tweelingen op hun seksuele voorkeur. Hierbij maakten ze - zoals bij alle studies naar genetische invloed - onderscheid tussen eeneiige en twee-eiige tweelingen.

Komt homoseksualiteit bij eeneiige tweelingen vaker voor dan bij twee-eiige, dan kan dit toegeschreven worden aan genetische invloed. Blijkt nu dat de seksualiteit bij mannen voor 34 tot 39 procent bepaald is door genetische invloed, terwijl dit bij de vrouwen maar voor 18 tot 19 procent het geval is. De seksuele oriëntatie van vrouwen is dus niet zo vast bepaald.

Deze resultaten lopen gelijk met die van eerdere onderzoeken. Het is de omvang van de studie en vooral het commentaar van de onderzoekers die bijzonder zijn. Tot dusverre werd vooral gezocht naar het belang van sociale en genetische invloed, maar volgens de Zweden zou ook de biologie van de moeder een belangrijke rol kunnen spelen, meldt de Gazet van Antwerpen.
GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Homoseksualiteit al bepaald in baarmoeder

Redaktie, in Algemeen op 09 september 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media