Back to Top
Zaterdag 25 Jan
86407 users - nu online: 1297 people
86407 users - nu online: 1297 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 8 min. Printervriendelijke Pagina  
Gay pride agenda en informatie


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 31 juli 2008
lengte: 8 minuten


Van 29 juli t/m 3 augustus 2008 vindt het Amsterdam Pride weekend plaats. Op zaterdag 2 augustus wordt 's middags voor de dertiende maal de Canal Parade gehouden, de botenoptocht met een bonte stoet boten door de Prinsengracht en Amstel. Met regelmatig 350.000 toeschouwers is dit evenement één van de best bezochte evenementen in Amsterdam. Daarmee staat de uitbundige Amsterdam Pride op de derde plaats van grootste buitenevenementen van de stad Amsterdam, direct na Koninginnedag en de culturele Uitmarkt en het is tevens al jaren het grootse gay-evenement van Nederland. Naast de Canal Parade bestaat het weekend uit straatfeesten op vrijdag en zaterdag alsmede een sport- en cultuurprogramma.

Verkeershinder Amsterdam Gay Pride

In de zomermaanden zijn er in de hele stad wegwerkzaamheden aan de weg, de Noord-Zuidlijn en werkzaamheden aan het metro-spoor. Dit heeft grote invloed op de bereikbaarheid van het centrum.
Stichting Pro Gay adviseert u ten dringenste met het openbaar vervoer te komen indien u de botenparade op zaterdag 2 augustus wilt bijwonen. U kunt uw auto dan het beste parkeren in het Transferium onder voetbalstadion Arena. Vervolgens kunt u met de trein in zeventien minuten van NS Station Amsterdam Bijlmer Arena richting Amsterdam Centraal.

Wij adviseren u om vanaf de Arena niet de metro te nemen. De metroverbinding tussen Amstel Station en Centraal Station is niet in gebruik. U wordt dan met bussen vervoerd. De bussen stoppen wel bij de gebruikelijke metrohaltes indien u in het Centrum wilt uitstappen. Vanaf Amsterdam Centraal Station is het loopafstand richting de prinsengracht waar de botenparade plaats vindt. Komt u met de auto vanaf de noordelijke richting, dan maken wij u erop attent dat de IJ-Tunnel is afgesloten. U kunt de omleidingsroutes volgen. Houdt u rekening met de beperkte parkeermogelijkheden in de stad.


Aidsfonds collecteert tijdens Amsterdam Gay Pride

Net als andere jaren zal ook dit jaar het Aidsfonds meevaren met vier kleine bootjes om geld op te halen. Ook tijdens de feesten zal het Aidsfonds collecteren. In ieder geval geldt dat voor de evenemententerreinen die onder verantwoordelijkheid vallen van stichtin Pro Gay, dus opde Zeedijk, de Amstel, de Reguliersdwarsstraat en tijdens het grote slotfeest op het Stoperaplein op zondag. Het Aids Fonds is er voor iedereen die met hiv/aids of de gevolgen daarvan te maken heeft of kan krijgen.

De komende jaren richt het Aids Fonds zich nationaal met vernieuwende projecten op Nederlanderse homomannen als risicogroep (bijv. financiering MantotMan project van Schorer) en internationaal op homomannen als kwetsbare groep in de minder ontwikkelde landen (MSM Initiative). Dit jaar gaat de opbrengst naar het Collaborative Fund for HIV Treatment Preparedness. Het Aids Fonds is een van de vaste financiers van dit internationaal samenwerkingsverband.

Doel is om mensen met hiv over de hele wereld voor te bereiden op het slikken van aidsremmers (de combinatietherapie). De bijdrage van het Aids Fonds aan het Collaborative Fund, komt ten goede aan kleinschalige projecten in Oost-Europa en Zuidoost-Azië, waar mannen met homoseksuele contacten het vaak nog moeilijker hebben dan andere kwetsbare groepen, zeker als ze hiv-positief zijn.Manoevre zingt de sterren van de hemel

Het optreden van het Mannenkoor Manoeuvre is zo'n activiteit waar jong en oud welkom is om de sterren van de hemel te laten zingen. Zangplezier! Daar is het de 50 mannen, de dirigent en de pianist van het vierstemmige homomannenkoor Manoeuvre in de eerste plaats om te doen. Het repertoire varieert van vrolijke meezingers en ontroerende klassiekers tot ingenieuze medleys. Manoeuvre klinkt als een carillon: melodieus en meeslepend, stevig en speels, vrolijk en vrij. Speciaal voor We are Amsterdam Gay Pride zingt Manoeuvre een uur lang de sterren van de hemel…..! De toegang is gratis. Meer info op www.manoeuvre.nl

Datum: donderdagavond 31 juli 2008
Locatie: Oude Lutherse Kerk
Toegang: gratisTweede primeur tijdens Amsterdam Gay Pride

Na 2007, maarliefst vier primeurboten, lijkt ook 2008 een Amsterdam Gay Pride van primeurs op te leveren. Maakt eerder minister Plasterk bekend met een boot namens het kabinet te willen meevaren tijdens de Amsterdam Gay Pride, nu zal ook voor het eerst een boot met Arubaanse en Antilliaanse homo's en lesbo's meevaren. "Het is hoogste tijd dat wij onze gezichten laten zien. Met deze boot geven wij openheid en zichtbaarheid aan homoseksualiteit binnen onze eigen cultuur", aldus Charlene Oduber voorzitster van Stichting Epoca Nobo. Stichting Epoca Nobo is een Arubaanse organisatie die opkomt voor de belangen en gelijke rechten voor en van Arubanen en Antillianen.

"Homo-emancipatie binnen de Arubaanse en Antilliaanse gemeenschap dient door onszelf te gebeuren. Nederlandse organisaties praten vaak, goed bedoeld, namens Arubanen en Antillianen. Daardoor lijkt het alsof homoseksualiteit iets typisch Nederlands is. Juist dit heeft een storende werking op de sociale acceptatie van Arubaanse en Antilliaanse homoseksuelen binnen de eigen gemeenschap". Bon Bini Events, organisator van Arubaanse feesten, neemt de organisatie rondom de Arubaanse/Antilliaanse gayboot op zich. Het team bestaat uit Arubanen die als geen ander weten wat de juiste ingrediënten zijn om er een Caribische happening van te maken.Epoca Nobo nodigt alle Arubanen en Antillianen uit om naar de Gay Pride in Amsterdam te komen, deze vindt plaats van 28 juli tot en met 3 augustus. Het wordt extra gewaardeerd wanneer men een Arubaanse/Anilliaanse vlag meeneemt.
Minister Plasterk vaart mee

Voor het eerst in de geschiedenis vaart een minister met zijn ministerie mee tijdens de botenparade met een eigen boot. Onderwijsminister Plasterk, met homobeleid in zijn portefeuille, vaart met een OCW-boot, in de wandelgangen van het ministerie al omgedoopt tot OC&Gay-boot, mee. Pro Gay is blij dat het kabinet op deze manier laat zien achter de doelstellingen van de Amsterdam Gay Pride te staan.

Wat is er te doen en waar

Hieronder een opsomming van de, bij het ter perse gaan van dit nummer, bekende aktiviteiten . Voor eventuele aanvullingen en wijzigingen raadpleeg http://www.gayamsterdam.nlDonderdag 31 juli 2008
00:00-03:40
Hotspot, amstel 102, Amsterdam
Vandaag is de officiële start van de Gay-Pride. Het feesten kan beginnen!

Donderdag 31 juli 2008
20:00-03:00
Lellebel, Utrechtsestraat 4, Amsterdam

red hot salsa night!!!. opzwepende salsa, zwetende lijven, temperament, hitte en tequila. junta con renata, rasha y anita. ven a disfrutar de la mejor salsa y merengue en un ambiente latino. salsa antigua, moderna, erotica en ingles y todes esa musica que te hace recordar. disfruta en la noche latina.

Donderdag 31 juli 2008
20:00-00:00
Church, Kerkstraat 52, Amsterdam
FF Party / Church

Mr B's Heaven
Donderdag 31 juli 2008
20:00-00:00
Mr B's Heaven
Club La, Kerkstraat 52, Amsterdam

Donderdag 31 juli 2008
23:00-05:00
Cockring, Warmoesstraat 9, Amsterdam
Live stripshow door een internationale pornoster.

Vrijdag 1 augustus 2008
18:00-00:00
Westermarkt-homomonument
Straatfeest op Westermarkt. Vanaf zes uur. Presentatie door Mayday.

Vrijdag 1 augustus 2008
20:00-04:00
Lellebel, Utrechtsestraat 4, Amsterdam
Feesten, beesten, zuipen, lachen, dansen, sjansen & genieten. Laat je gaan....!!!

Vrijdag 1 augustus 2008
20:00-00:00
Church, Kerkstraat 52, Amsterdam

Vrijdag 1 augustus- P.O.P - Pants Only Party. 22.00u tot 04.00. Dresscode- Pants Only

Vrijdag 1 augustus 2008
23:00-05:00
Sugar Factory, Lijnbaansgracht 238, Amsterdam
homo's hetero's, fags, hags, flikkers en potten zijn welkom om te feesten in overvloed en van geweldige muziek te genieten. Van sexy en stylish naar queer en underground, Galore heeft zeker de line up om deze Pride party helemaal voorbij de regenboog te laten gaan!

Vrijdag 1 augustus 2008
23:00-10:00
Cockring, Warmoesstraat, Amsterdam
Live f*ckshows. Afterparty tot 10 uur 's ochtends.

Vrijdag 1 augustus 2008
23:00-01:15
Filmhuis Rialto, Ceintuurbaan 338, Amsterdam
Broeierig misdaaddrama. Nene en Angel zijn bankrovers die in de onderwereld bekend staan als 'Los Mellizos', De Tweeling. Niet alleen zijn de twee mannen partners in crime, maar ook in de liefde. Als ze worden ingehuurd voor een overval op een geldwagen, loopt de situatie uit de hand. Angel raakt gewond tijdens het bloederige vuurgevecht dat ontstaat, en de mannen moeten onderduiken om vervolgens naar Uruguay te kunnen vluchten. 125 min/ Spaans gesproken/ Spanje, Frankrijk, Argentinië.

Zaterdag 2 augustus 2008
13:30-17:00
Prinsengracht

De beroemde botenparade. Met onder andere een Christenboot en een boot van het Ministerie van OCW, met daarop Minister Ronald Plasterk. Dit jaar varen er 75 boten de route Prinsengracht - Amstel - Stopera.

Zaterdag 2 augustus 2008
23:00-00:30
Filmhuis Rialto, Ceintuurbaan 338, amsterdam
Puccini for Beginners (lesbo)
Lesbische ‘Sex and the City’. De New Yorkse schrijfster Allegra houdt van haar vriendin Samantha, maar durft zich niet te binden. Als Samantha haar verlaat, begint Allegra een relatie met de knappe filosofie professor Philip. Tegelijkertijd ontstaat er een affaire met de mooie Grace, die net bij haar vriend weg is. Allegra heeft dus twee relaties tegelijkertijd maar wat ze niet weet... Philip en Grace zijn elkaars ex! 82 min/ Engels gesproken/ USA

Zaterdag 2 augustus 2008
14:00-04:00
Hotspot, amstel 102, Amsterdam
De tweede dag van het grote Amstel Podium: Optredend van verschillende naderlandse en buitenlandse artiesten! Zie de posters in alle zaken op de Amstel of kijk op www.amstelpodium.nl voor meer info en tijden!

Zaterdag 2 augustus 2008
14:00-01:00
Westermarkt, Westermarkt

Lovepride Day Party. Straatfeest Westermarkt.

BBQ & Live dj from Leatherpride

Zaterdag 2 augustus 2008
Bear Necessity
22:00-04:00
Odeon theater, Singel 460, Amsterdam
GayPride-editie van Amsterdams meest gewilde bear-event, zaterdagnacht in club Odeon theater

Zaterdag 2 augustus 2008
22:00-04:00
Club La, Kerkstraat 52, Amsterdam
Perverts
Zaterdag 2 augustus- Leather/Rubber Party 22.00u tot 04.00u Strict Dresscode- Leather, Rubber, Army, Skin, Sportswear, Uniform

Zaterdag 2 augustus 2008
23:00-05:00
Amsterdam Marcanti, Jan van Galenstraat 6-10, Amsterdam

Roxy colosseum keert terug naar het thuisland tijdens de Gay Pride 2008 en is van plan door samenwerking met organisaties uit Barcelona (Matinee) en Keulen (Joystick) een gigantische impact te hebben op de Nederlandse gayscene. Roxy zal plaatsvinden in Marcanti, een van de gerenoveerde clubs, met het beste geluidssysteem van de stad. Onder de uitgenodigde DJ's bevinden zich Phil Romano, oud-porno acteur uit Rome, en Benjamin DJ, beroemd in Amsterdam en ver daar buiten.

Zaterdag 2 augustus 2008
23:00-05:00

Girlesque
Sugar Factory, Lijnbaansgracht 238, Amsterdam

Girlesque is een van de grootste feesten die zich voonamelijk op de meiden richt tijdens de Pride. Internationale, vrouwelijke top DJ's komen draaien, waaronder DJ Michelle (Edinburgh) en Pepper Minsky (New York).

Zaterdag 2 augustus 2008
23:00-12:00
Cockring, Warmoesstraat, Amsterdam

Pride Bang

Pornosterrenwedstrijd. Kies je favoriet! Afterparty tot 12 uur 's ochtends.

Zondag 3 augustus 2008
05:30-10:00
After party
Club More..., Rozengracht 133, Amsterdam

Zondag 3 augustus 2008
12:00-17:00
Sunday Matinee
The Queen's Head, Zeedijk 20, Amsterdam

Zondag 3 augustus 2008
15:00-21:00
Lellebel, Utrechtsestraat 4, Amsterdam

Zondagmiddag caroussel:

begin de dag goed vanaf 15.00 uur borrelen met de dames Felicia Six en Esther van Cartier

Zondag 3 augustus 2008
15:00-00:00

Pool Party
Thermos Day Sauna, Raamstraat 33, Amsterdam

Zondag 3 augustus 2008
15:00-19:30
Cockring, Warmoesstraat 9, Amsterdam

Safe sex party. Dress code: alleen schoenen. (deuren open 15:00 - 16:30)

Zondag 3 augustus 2008
20:00-03:00
Hotspot, amstel 102, Amsterdam

Laatste avond van de Gay-pride 2008. We nemen met z'n allen nog een lekkere neut op afgelopen dagen en na het feest bij de Stopera. Wij blijven open tot 03.00 uur.

Zondag 3 augustus 2008
23:00-05:00
Cockring, Warmoesstraat 9, Amsterdam

Pride Farewell Party / Cockring
Live stripshows door internationale pornosterren.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Gay pride agenda en informatie

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 06 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media