Back to Top
Dinsdag 07 Jul
86447 users - nu online: 895 people
86447 users - nu online: 895 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Bergen met plannen voor GayPride 2008


door Ediorial Staff in Uitgaan & Reports , 16 juli 2008

This article is also available in English


Wat later dan we gewend zijn... maar daar zijn ze dan, de eerste plannen voor de GayPride 2008. En al snel zijn we het spoor bijster. Was enige jaren geleden het GBA enige organisator, nu zijn er opeens meerdere. Pro Gay die het stokje overnam van het GBA is nu onder de bezielende leiding van Frank van Dalen komen te staan en heeft het voorzittershamertje overgenomen van Hugo Braakhuis. Hij laat in een verklaring weten de botenparade te mogen organiseren en in te willen zetten op "inhoudelijke verdieping en verbreding van het evenement".

De grachtenparade zelf wordt overigens in 2008 georganiseerd door weer een ander, namelijk het onafhankelijke organisatieburo O-4. Het GBA van Siep de Haan gaat het dit jaar over een heel andere boeg gooien en gaat zich presenteren onder het motto "Geloof, hoop en liefde". In een verklaring laat de Haan weten, "Religie staat centraal bij de komende Amsterdamse Gay Pride die wordt gehouden van 28 juli t/m 3 augustus 2008. Het afgelopen jaar hebben gelovigen en gays regelmatig gebotst, over bijvoorbeeld weigerambtenaren, homoseksuele predikanten en of gelovige homo's nu wel of niet mogen deelnemen aan het avondmaal.


Niet alleen vanuit het christendom, ook vanuit de islam is er vaak een gespannen relatie met homoseksualiteit. Tijdens de Amsterdam Pride gaan we nu op zoek naar wat ons allen bindt, niet naar wat ons scheidt". Om het een en ander wat duidelijker te maken heeft de Haan het ook nog over een groep met de naam "Gay Zeven". Die zouden hebben besloten samen de organisatie van Amsterdam Pride 2008 op te pakken.

Deze vergunninghouders hebben samen 15 van de 17 uit te reiken vergunningen aldus de Haan. In een verklaring aan de burgemeester melden zij "Gezamenlijk wordt door ons de marketing van Amsterdam Pride opgepakt, alsmede de organisatie van het cultuur en sportprogramma. Algemene coördinatie verzorgt de GBA." Alleen Pro Gay heeft zich nog niet aangesloten bij deze samenwerking, die onder de naam "Gay zeven" verder gaat. Siep de Haan: "Ook zij zijn welkom, we moeten samen van de Pride een succes maken. Maar we kunnen ze niet dwingen.".

Siep de Haan: "Doel van dit samenwerkingsverband is om alle discussies en ruzies uit het verleden achter ons te laten en ons volledig te richten op de organisatie van een grootse pride. Zo zijn de afgelopen twee jaar cultuur, sport en internationale marketing bijna volledig uit de programmering verdwenen, dat gaan we samen weer terugbrengen" Een voorbeeld is de sport. Tot en met 2005 werden tijdens de Amsterdam Pride jaarlijks zo'n tien sporttoernooien per jaar georganiseerd.

Nadat Pro Gay in 2006 en 2007 de algemene coördinatie overgenomen had, werd het sportprogramma teruggebracht tot twee instuiftoernooitjes. 2008 wordt als het aan de zeven vergunninghouders ligt het jaar van de terugkeer van de sport tijdens Amsterdam Pride. Ook de weg kwijt? Sorry maar duidelijker kunnen we het niet maken.2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERD

Bergen met plannen voor GayPride 2008

Ediorial Staff, in Uitgaan & Reports op 22 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media