Back to Top
Dinsdag 07 Apr
86426 users - nu online: 919 people
86426 users - nu online: 919 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 4 min. Printervriendelijke Pagina  
Voorjaar... Cruisingtijd


door Gert-Jan Groen in Algemeen , 29 juni 2008
lengte: 4 minuten


Homo-ontmoetingsplaatsen

De blaadjes komen weer aan bomen en struiken dus tijd om eens aandacht te schenken aan het “buiten gebeuren” dat de afgelopen maanden weer (meestal negatief) in het nieuws is geweest. De moraal-ridders hebben de kans weer gehad om hun hart te luchten nu is het weer tijd voor de liefhebbers.


Een homo-ontmoetingsplek/-plaats of baan, afgekort HOP of GOP ('Gay Ontmoetingsplaats'), is een plaats in de openbare ruimte, waar homo- en biseksuele mannen elkaar ontmoeten voor sociale of seksuele contacten. Biseksuele mannen komen er vaak met de bedoeling anonieme seksuele bevrediging te vinden. Het zoeken van vluchtige sekscontacten in de buitenlucht heet met een aan het Engels ontleend woord 'cruisen', naar 'cruising' en is een al eeuwen lang bestaand fenomeen. Gebruikelijke plekken zijn stedelijke parken, landelijke bossen, urinoirs, stations, parkeerplaatsen (speciaal verzorgingsplaatsen langs snelwegen) en afgelegen stranden. Wanneer de seksuele contacten in de beschutte openbare ruimte plaats vinden en dus niet waarneembaar zijn vanaf de verharde openbare weg is dat niet in strijd met de wet. Veelal komen deze plekken (de HOP's dus) in het nieuws vanwege: al dan niet vermeende openlijk gepleegde seksuele daden, parkeeroverlast overlast voor omwonenden of toeristen, milieuschade, prostitutie en geweld door 'potenrammers', in een enkel geval zelfs moord.

Hoe zoek je kontakt op zo'n plaats

Op de baan gelden een aantal ongeschreven regels, waardoor we het voor elkaar zo aangenaam mogelijk kunnen houden. Respecteer elkaar. Accepteer het wanneer iemand nee zegt en laat hem dan ook met rust. Wanneer twee mannen proberen uit het zicht te staan, hebben ze blijkbaar geen behoefte aan toeschouwers. Veel bezoekers komen hier in het geheim en veel bezoekers komen alleen voor de sex, en niet voor een goed gesprek...Verder is het voor je eigen veiligheid slim om geen waardevolle spullen bij je te dragen (dus ook niet in de auto laten liggen!).


Zorg dat toevallige voorbijgangers geen aanstoot kunnen nemen wat natuurlijk overdag heel anders ligt dan diep in de nacht. Ga dus niet naakt lopen, tenzij op een als zodanig aangeven plaats, een naaktstrand bijvoorbeeld. Als je sex hebt overdag doe het dan op goed beschutte plaatsen. Neem je eigen spullen mee; condooms, glijmiddel, poppers, doekjes, etc.

Hoe maak je contact?
Eigelijk niet veel anders dan bijvoorbeeld in een bar. Alleen hier heb je het voordeel dat de ander ook op zoek is naar sex, maar of hij ook op zoek is naar jou?
Zoek gewoon iemand die je geil vindt, maak oogkontakt en kijk wat zijn reaktie is. De rest laat ik aan je fantasie over. Sommigen willen meteen “ter zake komen” anderen vinden het spannend uitgebreid versierd te worden.

Als het achter de rug is wat dan?
Sommigen hebben absoluut niet de behoefte aan enig sociaal contact en houden hun mond stijf dicht. Anderen vinden een praatje achteraf ook leuk. Niets is verplicht. Geen verder contact? Trek je broek op, zeg dag en vertrek. Bijna iemand is daar opzoek naar een relatie of vriendschap, maar je weet het nooit.

We geven een kleine opsomming van plaatsen die bekend zijn, het argument dat we ze daarmee bekend zouden maken aan potenrammers is onzin die weten die plekken toch wel te vinden, maar wel makkelijk als je eens in een andere stad bent en eens wilt kijken of daar nog “vers vlees” rond loopt. Parkeerplaatsen langs snelwegen zijn aan zo'n groot verloop onderhevig dat een opsomming weinig zin heeft.

Amsterdam - Vondelpark (Rozentuin)
Deze plek is bijna zo oud als het Vondelpark zelf, overdag zelden wat te doen maar zodra de zon onder gaat lijkt het wel of uit alle hoeken en gaten de mannen tevoorschijn komen. Dit gaat door tot dat de zon weer opkomt.


Amsterdam - Oosterpark
Een park midden in een volksbuurt en daarom kun je er van alles tegen komen. Vooral in de zomer(avonden) is het er erg druk, met name de weekenden. Er loopt van alles wat rond, Marocs, payboys, ouder, studenten en toeristen. In de avonduren wordt er af en toe door de politie gepatrouilleerd, de ene keer met zoeklicht, de andere keer niet. Dit niet alleen omdat sexuele handelingen in het openbaar strafbaar zijn maar ook voor onze veiligheid. Over het algemeen heb je er geen last van.

Enschede - Volkspark
Veel donkere plekjes om je af te zonderen. De paden zijn wel goed verlicht.

Nijmegen - Goffertpark
Druk vooral na een uur of elf. Het is gelegen naast het Goffertstadion aan de kant van het bos.

Nijmegen – Bisonbaai
Oke een gouwe ouwe maar nog steeds populair...De Bisonbaai is een prachtige plas tussen dijk en rivier en wordt gebruikt voor naaktrecreatie. Op het westelijk deel, met veel beschermende struikbegroeiing tussen baai en rivier, het homogebeuren.

Rotterdam - Kralingse Bos
Het Kralingse Bos is een van de bekendste ontmoetingsplaatsen van Nederland, o.a. door de vele media-aandacht die er jarenlang voor geweest is. Door het Kralingse Bos loopt een doorgaande weg. Hieraan zijn diverse parkeerplaatsen en -havens aangelegd. Je ziet vanzelf waar het je moet stoppen.


Wil je meer info dan surf eens naar:
http://www.banenoverzicht.net waar je ook je op en aan merkingen kwijt kunt.Commentaar:
Re: Voorjaar... Cruisingtijd-


Reactie van angel1962 dd. 01 juli 2008
Ik vind het het een goede zaak dat jullie voorlichting geven hoe het "er buiten" aan toe gaat. Zeker voor de mensen die daar nog niet veel ervaring in hebben en het toch willen gaan uitproberen. Grote klasse!!

Groetjes Peter Bastiaans


Reactie van Jeroen dd. 07 juli 2008
kijk uit in Leiden Vllietlanden bijv worden boetes uitgedeeld van 400 euro en 5 uur cel voor sex in de bosjes. Dit is geen geintje. Zelf overkomen. Die boete is de volgende dag teruggedraaid tot 200 euro...... en dat schijnt op meer plekken zo te zijn. Kijk dus uit.


GERELATEERD

Voorjaar... Cruisingtijd

Gert-Jan Groen, in Algemeen op 05 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media