Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1040 people
86447 users - nu online: 1040 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Portfolio - Australische sporters ontkleden zich voor ’t goede doel


door Rob Blauwhuis in Algemeen , 21 februari 2008

This article is also available in English


Wie in de (homo)boekwinkel het aanbod aan mannenkalenders bekijkt, moet al snel constateren dat de mannen ver te zoeken zijn. Natuurlijk zijn er de klassieke wandelende spierbundels van Colt Studios en nog een paar uitzonderingen, maar bij een homo-uitgeverij als Bruno Gmünder bijvoorbeeld, lijkt wat kalenders betreft “mannen” toch vooral synoniem te zijn met “twinks” en ander baard- en haarloos grut.

Wie op zoek is naar mannen in de ware betekenis van het woord, met bijvoorbeeld echte, natuurlijke spierbundels en niet door steroïden opgezwollen vleesuitstulpingen, kan opmerkelijk genoeg maar gelukkig terecht bij een groeiend aantal niet specifiek voor de homomarkt vervaardigde kalenders. (Hoewel je je natuurlijk altijd afvraagt hoeveel huisvrouwen daadwerkelijk een kalender met smakelijk mannelijk naakt aan de muur van hun huiskamer of kantoor durven hangen.)

Voor de liefhebbers is al enkele jaren de populaire kalender met New Yorkse brandweerhelden beschikbaar, ditmaal gefotografeerd door Cary Hazlegrove. En wie op de cover van 2008 brandweerman Michael Biserta met ontbloot bovenlijf ziet poseren voor het Vrijheidsbeeld in de verte, bekruipt meteen het verlangen door deze bink gered te worden, en als dat niet nodig of mogelijk is, hem in ieder geval aan de muur te hangen.


Maar ook de Franse goden van het rugby-stadion hebben ondertussen een grote schare kenners om zich heen verzameld, die niet zozeer hun sportieve prestaties volgen, maar zich verlekkeren aan hun ontklede lichamen op de jaarlijkse Dieux du Stade-kalender. Dit jaar werden de Franse sportkanjers in kleur vereeuwigd door Steven Klein.

De Franse rugby-boys hebben nu echter concurrentie gekregen van Australische rugby-spelers. Er schijnen in Australië twee verschillende varianten van rugby te worden gespeeld, namelijk die waarbij volgens de spelregels van de Rugby League wordt gespeeld en een versie die de zogenaamde “Aussie Rules” volgt. Aangezien fotograaf Pedro Virgil in Sydney woont, waar vooral het officiële rugby populair is, houdt hij als toeschouwer meer van deze variant.

Maar deze voorkeur heeft geen invloed gehad op de modellen die uiteindelijk de Australian Footballers Naked For A Cause 2008 Calendar sieren. Hiervoor is, zo vertelt hij in een interview met Dirk Baumgartl van M - Männer, daadwerkelijk onderzoek gedaan om uit te vinden wie de meest geliefde spelers zijn, zodat er een goede mix zou ontstaan van goede en van sexy spelers. Als ik de kalender zo doorblader moet ik echter constateren dat die goede spelers dan ook verdomd sexy zijn.

Weliswaar hebben enige spelers geweigerd voor de kalender te poseren, maar omdat het voor het goede doel was waren er uiteindelijk toch nog meer jongens bereid (gedeeltelijk) uit de kleren te gaan, dan er konden worden gebruikt. En nog waren het er eigenlijk te veel voor een gewone kalender van twaalf maanden. De Australian Footballers Naked For A Cause 2008 Calendar begint dan ook al in oktober 2007 en loopt door tot april 2009. Tel daarbij nog een paar bladen op, die geen maandvermelding hebben en je hebt een prachtige kalender waarin meer dan vijfentwintig sportieve kanjers zijn vastgelegd, in kleur, op groot formaat en stevig papier. Kortom, een kalender met de uitstraling (en de prijs!) van een chique fotoboek.In het interview met M - Männer vertelde Virgil dat sommige sporters stonden te trillen van de zenuwen toen ze zouden worden gefotografeerd: “Heb jij je wel eens voor vreemde naakt uitgekleed? Dat is voor velen een tamelijk onaangename situatie. Dit zijn sporters, geen modellen.” In het uiteindelijke resultaat is hiervan echter niets te merken.

De opbrengsten van de kalender komen ten goede aan de McGrath Foundation, die geld bijeenbrengt om verpleegsters te betalen, die vrouwen met borstkanker op het Australische platteland thuis bezoeken, en daarnaast jonge vrouwen “borstbewust” wil maken. Hoewel hulp bij borstkanker voor veel homo’s ver van hun bed is, lijkt me dat geen reden niet aan dit goede doel bij te dragen, zeker niet als je daardoor meer dan een jaar lang van zoveel smakelijke heren kunt genieten.www.nakedforacause.com.au
www.pedrovirgil.net
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN ROB BLAUWHUISMEEST GELEZEN VAN ROB BLAUWHUIS

Portfolio - Australische sporters ontkleden zich voor ’t goede doel

Rob Blauwhuis, in Algemeen op 27 februari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media