Back to Top
Dinsdag 07 Jul
86447 users - nu online: 922 people
86447 users - nu online: 922 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Museum Gouda gaat de foto's van de Iraanse kunstenares Sooreh Hera tentoonstelle


door Redaktie in Algemeen , 10 februari 2008

This article is also available in English


Het Goudse museum was de afgelopen dagen in gesprek met de kunstenares en dat leidde tot een positief resultaat, liet directeur Ranti Tjan donderdag weten. Het project ‘Adam en Ewald’ van Hera raakte in opspraak, doordat het Haags Gemeentemuseum weigerde een aantal foto's te exposeren. ‘Bepaalde groepen in de samenleving ervaren deze als beledigend’, aldus de directeur Van Krimpen van het Haags museum.

Opmerkelijk is dat van Krimpen eerst het werk wel wilde tentoonstellen maar daar later op terug kwam. Wel wil hij het werk aankopen en later tentoonstellen als "er meer rust is", daarmee sterk de indrukwekkend dat andere motieven blijkbaar een rol hebben gespeeld het werk niet tentoon te stellen. Op de foto's staan homoseksuele moslimmannen afgebeeld die maskers dragen van de profeet Mohammed en diens schoonzoon Ali. Het is nog niet bekend wanneer de tentoonstelling in Gouda te zien is. ‘Dat hangt af van de planning, we nemen rustig de tijd om goede afspraken te maken’, aldus Tjan.Het museum laat zich niet weerhouden door de negatieve reacties die de kunstwerken bij islamitische organisaties ontlokken. Volgens de directeur worden deze reacties vooral in de media weergegeven en zijn de tegenstanders die zich bij zijn museum melden op de vingers van een hand te tellen.

‘Ik krijg vooral positieve e-mails over het initiatief om Hera's werk te tonen.’Tjan vertelde blij te zijn dat er in verscheidene media een sterk pleidooi wordt gevoerd om de werken ten toon te stellen. ‘De vrijheid van meningsuiting is een groot goed’, vindt de directeur. Deze vrijheid is volgens hem in het geding als de foto's van Hera uit godsdienstige of politieke overwegingen niet worden getoond.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klikCommentaar:
Re: Museum Gouda gaat de fotos van de Iraanse kunstenares Sooreh Hera tentoonstelle-


Reactie van eindh40 dd. 11 februari 2008
Ja ik ben gek, ik ben bang van onze gasten in ons land, ik wil liever stil blijven en niks zeggen zoals de meeste in ONS land


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Museum Gouda gaat de foto's van de Iraanse kunstenares Sooreh Hera tentoonstelle

Redaktie, in Algemeen op 16 februari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media