Back to Top
Dinsdag 07 Jul
86447 users - nu online: 935 people
86447 users - nu online: 935 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Inreisbeperkingen voor mensen met HIV


door Redaktie in Algemeen , 08 februari 2008

This article is also available in English


Onder de dertien landen in de wereld, die mensen met hiv bij de grens terugsturen, zitten China, Rusland en de USA, al hoe wel men momenteel bezig is daar de inreisbeperkingen te verzachten. Dat staat in het rapport over inreisbeperkingen voor mensen met hiv van de International Lesbian & Gay Association (ILGA), dat deze week uitkwam. De publicatie van de ILGA komt voor de zede keer uit en beschrijft de laatste stand van zaken van reisbeperkingen voor mensen met hiv/aids.

Volgens het rapport beschouwen veel mensen die in Europa leven het als de gewoonste zaak van de wereld dat je zonder beperkingen in andere landen kan verblijven: ‘Maar in de meerderheid van de landen geldt dat niet voor mensen met hiv.’ Die komen er in dertien landen simpelweg niet in, als aan de grens uitkomt dat ze hiv hebben. Naast de genoemde drie landen zijn dat Armenië, Brunei, Irak, Katar, Libië, Moldavië, Oman, Saoedi-Arabië, Soedan en Zuid (let wel: Zuid en niet Noord!) Korea. De sport-wereld begint zich al te roeren over inreisbeperkingen in China: het zou zomaar kunnen dat in Chinese ogen ‘verdachte’ bezoekers, maar ook sporters, hierdoor de komende Olympische Spelen mislopen.

Het overzicht telt 193 staten, waarvan er 106 toelatingsregels hanteren. In 90 landen is een hivtest verplicht als je er wilt komen wonen. Een aantal Europese landen, waaronder Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Italië kennen geen inreisbeperkingen voor hivpositieven.

Dat geldt ook voor landen als België, Duitsland, Griekenland, Oostenrijk en Spanje, maar dan alleen voor inwoners van de EU.

Van een aantal landen is geen informatie beschikbaar en weer andere, vooral in Azië en het Midden-Oosten, kan je beter mijden als je hiv hebt: volgens het rapport stierven sommige migranten in de gevangenis, waar ze zonder medische behandeling op uitzetting zaten te wachten.


2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Inreisbeperkingen voor mensen met HIV

Redaktie, in Algemeen op 14 februari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media