Back to Top
Zaterdag 18 Jan
86402 users - nu online: 1250 people
86402 users - nu online: 1250 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
CD Nieuws


door Henk Harskamp in Muziek & CD's , 24 januari 2008

This article is also available in English


The Beau Hunks - On to the Show ****

Het uit Amsterdam afkomstige “documentair orkest” The Beau Hunks werd oorspronkelijk opgericht om de catchy melodietjes uit de Hal Roach films en de korte films uit de jaren ’30 opnieuw op te nemen. Muziekjes zoals je die vindt in Laurel & Hardy, Our Gang, Charley Chase, Thelma Todd en Taxi Boys. Deze muziek, die iedereen kent, werd nooit uitgegeven door de studio’s zelf en de originele opnamen worden als verloren beschouwd.


Verschillende pogingen werden de afgelopen decennia ondernomen om deze muziek op te nemen, onder anderen door Robert Crumb and His Cheap Suit Serenaders (jaren ’70), Ronnie Hazlehurst (jaren ’80) en Vince Giordano (jaren ’90). Het waren echter The Beau Hunks die daar als eersten en tot nu toe enigen in slaagden met een serie albums tussen 1992 en 2000. Detectivewerk, topmuzikanten, oefening, “vintage”-instrumenten, akoestische opnamen en noot-voor-noot transcripties resulteerden in het vastleggen van deze muziek exact zoals die destijds in de jaren ’30 was bedoeld. Het was niet voor niets dat alle recensies, wereldwijd, ronduit lovend waren.

Op het derde album, On to the Show, uitgebracht in 1995 op het Amerikaanse Koch-label, zijn The Beau Hunks zelf het meest trots. Het album bevat bijzonder swingende versies van “Streamline Susie” en “Let’s Face It,” het semiklassieke “Cascadia” en het romantische “Early Morning.” In totaal bevat het album vijftig tracks, allen gecomponeerd door Leroy Shield.

Het album is niet eerder buiten de USA uitgebracht. Basta Music presenteert nu trots deze heruitgave van een album dat de afgelopen jaren zeer moeilijk te verkrijgen is geweest en een absolute must is voor liefhebbers van The Beau Hunks en van jaren ’30 muziek in het algemeen. “I loved it... it triggered off a very beautiful sentimental chord in my soul,” oordeelde Beach Boy Brian Wilson.

Uitgebracht door Basta Music.

Britney Spears - Blackout **

Blackout is het vijfde studioalbum van Britney Spears en is onlangs verschenen. Het is haar eerste album met nieuw materiaal sinds In the Zone uit 2003.
Het album is mede geproduceerd door de vijfentwintig-jarige Nate Hills, beter bekend als Danja en dat verklaard meteen ook de “Timbaland-sound,” want Danja was de afgelopen jaren mede producer van Timbaland.

Ook produceerde hij tien van de twaalf songs van Justin Timberlake’s laatste album en zijn naam is nog steeds groeiende. Britney heeft met de cd Blackout er waarschijnlijk dan ook goed aan gedaan om Danja binnen te halen, maar ze heeft hiermee wel een soort muzikale metamorfose ondergaan: van pop meer richting timbaland-sound. Er wordt wel erg veel gebruik gemaakt van stemvervorming en je kunt je dan ook afvragen in hoeverre Britney’s echte zangstem er nog toe doet.

Betere nummers naar mijn idee zijn “Piece of me,” waarin ze de media en de Britney-haters aanspreekt en het funk-achtige “Hot as Ice,” maar echte verrassingen biedt dit album niet.
Blackout bevat twaalf nummers, met een totale speelduur van 43 minuten.

Uitgebracht door Sony/BMG.


GERELATEERDMEER VAN HENK HARSKAMPMEEST GELEZEN VAN HENK HARSKAMP

CD Nieuws

Henk Harskamp, in Muziek & CD's op 30 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN MUZIEK & CD'SIN NUMMER 196
okt 2019        lengte: 4 min.


sep 2019        lengte: 4 min.


sep 2019        lengte: 9 min.
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media