Back to Top
Zaterdag 18 Jan
86402 users - nu online: 1248 people
86402 users - nu online: 1248 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Eindhovense Nachtleven lichtelijk homofobisch?


door Redaktie in Algemeen , 22 januari 2008


Nadat het discolicht van de extravagante Danssalon in Eindhoven als een langzaam kaarsje doofde, bleef het lange tijd rustig in de Eindhovense gayscene. Met een nieuwe opzet qua feest; BUTSBAL, wilde organisator Dennis van der Horst uit Eindhoven het uitgaansleven nieuw leven inblazen. Hij boekte twee DJ's. Een topper uit Amsterdam en een voormalige resident DJ uit de grootste club van Barcelona; Luz de Gas.

Daarbij boekte hij tevens (inter)nationale entertainers. Van der Horst ging in gesprek met Dynamo. De eerste reactie was uiterst positief. Maar kreeg uiteindelijk nul op recest. Dynamo kwam met een reactie: "De algemene opvatting is dat het feest niet strookt met de huidige opvattingen van het jongerencentrum. Concreet: het imago van Dynamo staat onder druk en er is momenteel geen plaats voor een dergelijk feest waar niet uitsluitend jongeren op af komen."

Van der Horst: "In een tijd dat uitgaansgelegenheden blij zijn met iedere klant die binnenkomt is het vreemd dat men zich specifiek richt op jongeren. Ook als de lokale overheid een vinger in de pap heeft. Ik denk meer dat het probleem bij Dynamo is dat gay(friendly) feesten niet past in de programmering."

Effenaar geeft van der Horst gelijk: "In eerste instantie is Friso de gay organisatie waarmee we (de Effenaar) samenwerken. Maar omdat de aard van BUTSBAL zoveel anders is dan Friso willen we de mogelijkheden wel eens onderzoeken." Na enkele weken wachten en op de hoop dat BUTSBAL alsnog kon plaatsvinden, de DJ's vastgelegd en alles geregeld komt Effenaar met het volgende: "We zien geen heil in BUTSBAL omdat we zeer twijfelen of deze doelgroep wel aanwezig is in Eindhoven."


"Hoewel dit stellig wordt ontkent door Dynamo, en wordt ontkracht door te melden dat ze bezig zijn met een homojongerengroep. Met de beste bedoelingen geloof ik dat Dynamo het voor heeft met de jongeren, maar ik kan er niets mee. Want zover ik weet worden er ook andere volwassen hetrofeesten georganiseerd, dus van enkel jongerenwerk is totaal geen sprake."

Na de teleurstelling is van der Horst op zoek gegaan naar een andere locatie: De Effenaar. Van der Horst omschrijft de plannen met de organistie. Opnieuw was de eerste reactie lovend. Enig nadeel was het alombekende gayminded Frisofeest. Dit feest wordt ook in de Effenaar gehouden. Van der Horst: "Ik heb hier goed over nagedacht. BUTSBAL en Friso moeten op de lange termijn elkaar niet wegconcurreren.Dan zijn er alleen maar verliezers. Friso en BUTSBAL komen dan ook totaal niet overeen qua opzet. Friso is meer gericht op populaire muziek uit de top40, '70/'80, goldies, etc. BUTSBAL is enkel techno/electro.
Van der Horst: "Dit is lariekoek. Alsof de wereld stopt bij het Evoluon. In het Amsterdamse val je over de gays die in Brabant wonen, en klagen dat er niets in de regio gebeurd. Binnen een straal van 50 km rondom Eindhoven wonen zo'n 50.000 homo's en lesbo's. Daarbij is het feest toegankelijk voor iedereen; daar valt toch wel een kleine zaal van 300 man mee te vullen!"

"Homofobisch? Ik weet het niet. Ik denk wel dat als ik had verzwegen dat het om een gay(friendly) feest gaat, het doorgang had gekregen. Nu ga ik op zoek naar een andere locatie, waarschijnlijk buiten Eindhoven. Staphorst lijkt me wel leuk."
GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIEjul 2019       


jul 2018       


jul 2017       
Eindhovense Nachtleven lichtelijk homofobisch?

Redaktie, in Algemeen op 02 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN ALGEMEENIN NUMMER 196
okt 2019        lengte: 4 min.


sep 2019        lengte: 4 min.


sep 2019        lengte: 9 min.
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media