Back to Top
Zaterdag 25 Jan
86407 users - nu online: 1295 people
86407 users - nu online: 1295 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
DVD Nieuws - TV-series op dvd


door Henk Harskamp in Films & boeken , 17 januari 2008

This article is also available in English


Wanneer je favoriete tv-serie op dvd verschijnt en je die aanschaft, dan hoop je natuurlijk de hele reeks uiteindelijk compleet in je bezit te krijgen. Zo verschijnen er van Seinfeld nog steeds nieuwe dvd-boxen en die vinden gretig aftrek. Met veel enthousiasme werden enkele jaren geleden de eerste seizoenen van The Golden Girls in Nederland ontvangen. Echter, na het uitbrengen van het derde seizoen bleef het stil.

Inmiddels zijn alle zeven jaargangen van de The Golden Girls in Amerika allang op dvd verschenen en via Amazon gemakkelijk in huis te halen. Wel spijtig voor degenen die de Engelse taal niet machtig zijn en die hoopten de gehele collectie met ondertitels te kunnen gaan aanschaffen.

Ongeveer hetzelfde gebeurde met de comedy Murphy Brown. Na één seizoen hield men het al voor gezien, terwijl de serie tien seizoenen telt. Maar wie een beetje speurt kan via internet alles vinden. Murphy Brown is weliswaar niet verder op dvd verschenen (ook niet in Amerika), maar toch zijn alle afleveringen verkrijgbaar in redelijke tv-kwaliteit, vaak te koop via particulieren.Blijft het probleem dat mensen die niet of nauwelijks Engels kunnen verstaan hier niet zoveel aan hebben. Daarbij is niet iedereen in het bezit van een regiovrije dvd-speler waardoor de in het buitenland aangeschafte dvd’s soms niet afspeelbaar blijken te zijn. (Hoewel de meeste spelers tamelijk simpel regiovrij te maken zijn: gewoon even googleën op het type dvd-speler dat je bezit met vermelding van het woord “regiovrij” en de kans is groot dat je hem dan zelf na enkele eenvoudige handelingen regiovrij kunt maken.)

Roseanne

Gelukkig gelden deze problemen niet voor alle tv-series die uitgebracht worden. Vooralsnog brengt de Bridge Entertainment Group in Nederland nog steeds nieuwe dvd’s uit van populaire Amerikaanse comedy’s zoals Roseanne en de Cosby Show, en natuurlijk met ondertitels!

In 1988 was de serie Roseanne voor het eerst op tv te zien: nietsontziend, recht voor z’n raap en hilarisch. Nog nooit had een televisieserie in de hele wereld zo’n indruk gemaakt. Tot 1997 werden nieuwe afleveringen uitgezonden. Dat de serie nog steeds niet aan actualiteit heeft ingeboet blijkt uit het feit dat op dit moment de reeks wordt herhaald op Net5.

Na de succesvolle releases het afgelopen jaar van de eerste drie seizoenen van Roseanne, verschijnt het vierde seizoen met ruim twintig afleveringen als 3-DVD-Digipack. Meer dan negen uur volop genieten!

The Cosby Show

Noem The Cosby Show en iedereen weet waarover je het hebt. Vijf jaar achtereen, van 1985 tot 1990, stond de tv-serie op nummer 1 en in alle acht seizoenen dat de show door NBC in Amerika op televisie vertoond werd, stond deze in de top 20. Wereldwijd volgde men het wel en wee van de Huxtables; het succes was gigantisch, het programma brak alle records en overal is de familie Huxtable even geliefd. Ook nu, in de eenentwintigste eeuw, is The Cosby Show nog steeds ongelooflijk populair en net zo relevant als in de jaren ’80 en ’90 toen de serie op televisie te zien was.

In de serie draait alles om het welgestelde, zwarte gezin Huxtable. Ze wonen in New York. Gynaecoloog Dr. Heathcliff Huxtable (Bill Cosby) en zijn vrouw Claire, advocaat, (Phylicia Rashad), zijn gelukkig getrouwd en ze willen hun vijf kinderen grootbrengen in een stimulerende en positieve omgeving. De Huxtables zijn echt een revolutionair televisiegezin.
Na de succesvolle uitbreng het afgelopen jaar van de eerste drie seizoenen bracht Bridge Entertainment Group onlangs The Cosby Show - Seizoen 4 uit. Vierentwintig originele, onverkorte afleveringen op 3-DVD-Digipack. Een feest voor de echte fans, en dat ruim negen uur lang!De prijzen van deze dvd boxen zijn echt ongelooflijk laag, bijvoorbeeld op www.bol.com te koop voor slechts € 12,99!

GERELATEERDMEER VAN HENK HARSKAMPMEEST GELEZEN VAN HENK HARSKAMP

DVD Nieuws - TV-series op dvd

Henk Harskamp, in Films & boeken op 23 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN FILMS & BOEKENIN NUMMER 196


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media