Back to Top
Zaterdag 25 Jan
86407 users - nu online: 1297 people
86407 users - nu online: 1297 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Veel anti-homo geweld tijdens Gay Pride weekend


door Redaktie in Algemeen , 08 oktober 2007

This article is also available in English


Bij een homo-ontmoetingsplaats bij het Haarlemse Staten Bolwerk is afgelopen vrijdagavond een 45-jarige man in elkaar geslagen en beroofd. De politie Kennemerland gaat ervan uit dat de Haarlemmer is mishandeld vanwege zijn seksuele geaardheid. Hij heeft onder meer verwondingen aan het gezicht, de rug en een knie opgelopen. De man was naar een stadspark bij het Staten Bolwerk gegaan om 'contact te leggen', aldus de politie. Hij kwam een jongeman tegen, die hem vroeg wat hij in het park deed.

Nog voor de Haarlemmer antwoord kon geven, sloeg de jongeman hem recht in het gezicht, om hem daarna nog een paar klappen uit te delen.
De Haarlemmer is daardoor kort buiten bewustzijn geraakt. De politie denkt dat hij ook nog is geslagen en geschopt toen hij op de grond lag. De jongeman heeft in de tussentijd zijn portemonnee gestolen. Tijdens de drukbezochte Gay Pride in Amsterdam zijn, naar nu bekend is geworden, toch verschillende homo's mishandeld. Een homoseksuele Ier raakte zaterdagnacht zwaar gewond nadat hij en zijn Spaanse vriend bij de Nassaukade ter hoogte van de Kinkerstraat waren belaagd 'met een hard voorwerp'. De voortvluchtige daders, een Nederlandse man van begin twintig en een Arabische-Marokkaanse uitziende man van eind twintig, worden gezocht. Ze worden verdacht van poging tot doodslag. De Ier ligt met een gebroken kaak, gebroken neus en een verschoven nekwervel in het ziekenhuis.

Zaterdag werden, ook in Oud-West, twee Amerikaanse homo's door drie jongens uitgescholden, geschopt en geslagen en belaagd met traangas. De politie onderzoekt nog of het gaat om geweld tegen homo's of om een beroving.

Diezelfde nacht werden twee studenten aangehouden nadat zij een krans van het Homomonument in het water hadden geschopt. Zij zijn opgepakt voor openlijke geweld pleging en zullen worden voorgeleid. In het Scheveningse Bos in Den Haag zijn afgelopen zaterdagavond kort na elkaar twee mannen mishandeld. De plek staat bekend als ontmoetingsplaats voor homo's.Of de mishandelingen specifiek met geweld tegen homoseksuelen te maken heeft "sluiten we niet uit", zo zei een woordvoerster. De slachtoffers zijn een 16-jarige jongen uit Den Haag en een 41-jarige stadsgenoot. De 16-jarige jongen werd omstreeks 23.50 uur bewusteloos in de bosjes aangetroffen. Nadat de jongen was bijgekomen, vertelde hij dat hij omstreeks 22.00 uur vanaf de Kerkhoflaan het Scheveningse Bos in was gelopen. Toen hij op het pad liep, werd hij van achteren aangevallen. Vanaf dat moment kan hij zich niets meer herinneren.

De jongen is voor onderzoek vervoerd naar het ziekenhuis en mocht na behandeling naar huis.
De 41-jarige Hagenaar meldde zich om 23.55 uur met een bebloed gezicht op het hoofdbureau van politie. Hij verklaarde dat hij kort daarvoor nabij de trappetjes in het Scheveningse Bos door vier jongens was mishandeld. Hij werd door de jongens in zijn gezicht geslagen

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIEjul 2019       


jul 2018       


jul 2017       
Veel anti-homo geweld tijdens Gay Pride weekend

Redaktie, in Algemeen op 02 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN ALGEMEENIN NUMMER 193


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media