Back to Top
Maandag 30 maart
86425 users - nu online: 939 people
86425 users - nu online: 939 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Italianen protesteren tegen arrestatie van kussende homo’s


door Redaktie in Algemeen , 06 oktober 2007

This article is also available in English


De Italiaanse homobeweging Mario Mieli Club heeft zondagavond een demonstratieve sit-in gehouden voor het Colosseum. Ze deden dit als protest tegen het arresteren van twee mannen die eerder dat weekend elkaar aan het kussen waren bij het historische monument. De politie hield de twee mannen van 27 en 28 vrijdagnacht aan. De politie beschuldigt hen van het verrichten van onzedelijke handelingen in de openbare ruimte. Volgens de politie gingen ze verder dan alleen kussen en zouden ze ook hun kleding uit hebben gehad.

Homo-organisaties zijn woedend en noemen het een bewijs van de toenemende intolerantie in Italië. Parlementsleden hebben aangekondigd de zaak in het parlement aanhangig te maken. Tijdens de actie werd de Via San Giovani waar veel gay-horeca is gevestigd, omgedoopt in Gay Street. Met de nieuwe naam wil homobeweging Arcigay de stad een punt van herkenning geven voor de homo en lesbische gemeenschap. De actie van donderdag had de instemming van meerdere leden van het centrum-linkse kabinet van premier Prodi, zoals de ministers Barbara Pollastrini, Giovanna Melandri en Paolo Ferrero. In een oproep aan de organisatie zei Ferrero: "We hebben nog een lange weg te gaan op het gebied van democratie, vrijheid en respect. Hij riep op tot een strijd tegen elke vorm van discriminatie en noemde het protest van grote symbolische betekenis.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Italianen protesteren tegen arrestatie van kussende homo’s

Redaktie, in Algemeen op 10 oktober 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media