Back to Top
Zaterdag 25 Jan
86407 users - nu online: 1293 people
86407 users - nu online: 1293 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Homogeweld nergens zo structureel als in Amsterdam


door Redaktie in Algemeen , 02 oktober 2007

This article is also available in English


De mishandeling van homo's komt in de wereld nergens zo structureel voor als in Amsterdam. Homo's komen door de berichten over het geweld niet meer naar de hoofdstad. Dit kost de Amsterdamse economie heel veel geld. "Amsterdam is als homo-hoofdstad naar de knoppen", constateert Boris Dittrich, oud D66-leider en sinds kort directeur Homorechten van Human Right Watch, naast Amnesty International de belangrijkste mensenrechtenorganisatie ter wereld. In een gesprek met De Telegraaf toont Dittrich zijn bezorgdheid over de golf van 'incidenten' in Amsterdam rond homoseksuelen, zoals tijdens de Canal Parade vorig weekeinde.

Homofobe uitingen komen overal voor, maar Dittirch constateert op zijn nieuwe werkplek in New York dat het nergens op aarde zo 'structureel' mis is als in Amsterdam. De gevolgen van de aanvallen van allochtone jongeren van Marokkaanse afkomst op homoseksuelen in Amsterdam is vooral dat veel 'toeristische' homostellen de Nederlandse hoofdstad vermijden.

Volgens Dittrich wijken ze uit naar het Duitse Berlijn of het Spaanse Barcelona, waar ze niet het risico lopen voor hun seksuele keuze in elkaar te worden geramd.
"Ik word er tijdens mijn werk voortdurend mee geconfronteerd. Mensen die naar me toe komen en me vragen wat er in hemelsnaam in Nederland aan de hand is. De rapportages die ik over Amsterdam krijg, zijn dan ook schokkend", licht Dittrich toe in de krant.

De oud-D66-leider wijst erop dat deze uit angst ingegeven trend ons land jaarlijks vele miljoenen kost. De roem van Nederland, Amsterdam voorop, in homokringen staat onder druk door de opvattingen over seksualiteit in sommige islamitische gemeenschappen in ons land.


De 'potenrammers' in die gemeenschappen lijken koran noch het cultuurgoed van hun ouders of grootouders goed te kennen.

Nergens op aarde is gelijke sekse 'uitbuiting', niet gelijke sekse liefde, zo aanvaardbaar als in de stamgebieden van een deel van onze allochtone, koranminnende, minderheid.

In een deel van hun 'tweede' vaderland mag homoseksualiteit worden verketterd, het is ook een integraal, zij het verstopt, onderdeel van die samenleving.

Commentaar:
Re: Homogeweld nergens zo structureel als in Amsterdam-


Reactie van Gerbrand dd. 02 oktober 2007
Wat een slap geouwehoer. Alsof het in Amsterdam slechter toeven is voor homo's dan bij voorbeeld in Teheran, Warschau of Emmen.
En dan weer dat argument dat het slecht is voor de inkomsten van een stad. Alsof dat het meest belangrijke is.
Ik woon in Amsterdam, en merk inderdaad bij allochtone jongeren een grotere weersyand tegen bhomo's. Hoort enerzijds bij de leeftijd, anderzijds bij de groepsvorming binnen de schoolgaande jeugd.
Het is een probleem die met dit soort berichtgeving volledig uit zijn kontekst wordt gehaald, en uitvergroot wordt tot een tegenstelling islam-homo.
Ik voel mij in Amsterdam 's avonds veiliger op straat dan ergens in de rimboe van de USA of in Almere.


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Homogeweld nergens zo structureel als in Amsterdam

Redaktie, in Algemeen op 06 oktober 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN ALGEMEENIN NUMMER 193


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media