Back to Top
Dinsdag 21 Jan
86405 users - nu online: 1475 people
86405 users - nu online: 1475 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Buitenlandse homo overschat vrijheid in Amsterdam


door Redaktie in Algemeen , 30 september 2007

This article is also available in English


Buitenlandse homo's zien Amsterdam nog steeds als gay capital, waar alles kan. Het afgelopen weekend bleek dat hun uiterlijk vertoon van homoseksualiteit geweld kan oproepen. Dat zegt voorzitter Dennis Boutkan van COC Amsterdam in het Parool. Nederlandse homoseksuelen zijn door de toename van het aantal geweldsmisdrijven tegen homo's op hun hoede. Het hand in hand over straat lopen lijkt ook in Amsterdam voor homo en lesbische stelletjes niet meer mogelijk. Boutkan: ''Ze hebben geen zin in gedoe en laten daarom op straat niet meer blijken dat ze homoseksueel zijn.''

Homo's die Amsterdam bezoeken, zijn zich van deze ontwikkeling niet bewust. Boutkan: ''Zij denken dat ze zich hier kunnen gedragen zoals ze willen, maar in de realiteit is dat niet meer zo.'' Tijdens de Gay Pride, dit weekend, raakte een Ier zwaar gewond toen hij en zijn Spaanse vriend met een hard voorwerp werden belaagd.

Ook twee Amerikaanse homo's kregen klappen. Volgens het COC Amsterdam bevestigen deze incidenten dat sprake is van een trend. In het afgelopen jaar werden twintig geweldsmisdrijven tegen homo's gemeld, aldus het COC. ''Helaas blijkt uit deze cijfers en uit de toename van de meldingen bij het Meldpunt Discriminatie Amsterdam dat de tolerantie afneemt,'' aldus Boutkan.

Locoburgemeester Tjeerd Herrema vindt niet dat specifiek naar de incidenten met buitenlandse homo's moet worden gekeken. ''In het verleden zijn ook Amsterdamse homo's in elkaar geslagen.''

Het pakket aan maatregelen om agressie tegen homo's in Amsterdam tegen te gaan moet volgens verschillende politieke partijen worden uitgebreid. Zo moet cameratoezicht de agressie in de Reguliersdwarsstraat tegengaan.

Volgens de VVD en GroenLinks is het daarnaast onacceptabel dat sommige scholen in Amsterdam weigeren om voorlichting over homoseksualiteit te doceren.
Na het zomerreces zal blijken welke maatregelen er genomen zullen worden.


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Buitenlandse homo overschat vrijheid in Amsterdam

Redaktie, in Algemeen op 04 oktober 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN ALGEMEENIN NUMMER 193


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media