Back to Top
Woensdag 29 Jan
86407 users - nu online: 1410 people
86407 users - nu online: 1410 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Homojongeren mijden homohoreca


door Redaktie in Algemeen , 08 september 2007

This article is also available in English


Homojongeren gaan vooral uit in horecagelegenheden voor hetero's. Bijna de helft (45 procent) zegt alleen in de heterohoreca te vertoeven. Dat blijkt vrijdag uit een onderzoek van het landelijke magazine Expreszo, gericht op lesbische, homo- en biseksuele jongeren. Slechts 17 procent van de homojongeren komt veel in homohoreca en 12 procent gaat helemaal niet uit. Ruim een kwart bezoekt zowel homo-als heterohoreca. Bijna de helft (48 procent) bezoekt een of twee keer per jaar de speciale evenementen voor homo's, zoals Roze Zaterdag en Gay Pride.

Van de jongeren zegt 36 procent nooit een homo-evenement te bezoeken. Homo's in de hogere klasse en ouder dan zestien jaar verdienen genoeg geld om uit te gaan en andere leuke dingen te doen. Per maand heeft 12 procent meer dan 1300 euro te besteden. Dit geld gaat naar een leuk avondje uit, maar ook naar vakanties.

Van de homojongeren gaat 28 procent eens per jaar op vakantie. 32 Procent trekt er twee keer per jaar op uit. Nog eens 32 procent gaat zelfs drie keer peer jaar op vakantie. Vooral strandvakanties, stedentrips en culturele reizen zijn populair.

Het ontmoeten van nieuwe mensen gebeurt niet alleen meer in een disco of bar. De jongeren chatten eerst op het internet en maken daarna een date. De helft van de ondervraagden geeft dan ook aan een keer per jaar met een vreemde af te spreken, 20 procent doet dit eens per maand. Voor 29 procent van de jongeren geldt dat zij nooit met nieuwe mensen afspreken.

Naast uitgaan en vakanties is televisie kijken ook een populaire bezigheid onder homoseksuele jongeren. Door haar series is NET 5 de favoriete commerciële zender. Daarna kijken jongeren het meest naar RTL 4, Discovery Channel en MTV. Zender RTL 5 sluit de top vijf af.

Met 53,7 procent kiezen de lezers BNN als hun favoriete publieke omroepvereniging. Overigens komen homojongeren in Nederland vroeg uit voor hun geaardheid. Bijna 30 procent kwam al voor hun zestiende uit de kast.

Aan het onderzoek werkten ruim zeshonderd Expreszo-lezers tussen de 13 en 35 jaar oud mee.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Homojongeren mijden homohoreca

Redaktie, in Algemeen op 12 september 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media