Back to Top
Dinsdag 21 Jan
86405 users - nu online: 1475 people
86405 users - nu online: 1475 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Bisdom Los Angeles onder druk om processen seksueel misbruik te voorkomen


door Redaktie in Algemeen , 04 september 2007

This article is also available in English


De druk groeit op het aartsbisdom Los Angeles om een schikking te treffen met mensen die het slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik door priesters. Deze maand begint het proces dat de slachtoffers van wijlen pater Clinton Hagenbach tegen het aartsbisdom hebben aangespannen. Volgens de krant Los Angeles Times probeert de bisdomleiding een proces te voorkomen, omdat een schikking meestal minder geld kost dan de schadevergoeding die jury's in een proces toekennen.

Bovendien zouden de aartsbisschop van Los Angeles, kardinaal Roger Mahony, en andere leidende figuren van het aartsbisdom als getuige moeten uitleggen wat zij van Hagenbachs gedragingen wisten.
De kardinaal maakte in mei bekend dat het aartsbisdom zijn hoofdkantoor zal verkopen om schadevergoedingen aan de slachtoffers van het seksueel misbruik te kunnen betalen. Nog eens vijftig andere gebouwen staan op de nominatie om van de hand te worden gedaan.
In december legde het aartsbisdom ongeveer 40 miljoen dollar op tafel om in 46 zaken een schikking te treffen. In totaal hebben het bisdom, verzekeraars en een aantal religieuze ordes en congregaties al meer dan 114 miljoen dollar betaald om 86 claims af te wikkelen. Na de zaak tegen Hagenbach zouden begin januari veertien andere processen tegen het aartsbisdom moeten beginnen.

‘Het is nog steeds mijn doel om een schikking te bereiken, voor de eerste processen beginnen, maar vele, vele stukjes moeten in elkaar worden geschoven, voordat dat kan gebeuren’, zei advocaat J. Michael Hennigan, die Mahony en het aartsbisdom vertegenwoordigt.

Mahony probeerde voor de rechter te voorkomen dat slachtoffers, hun advocaten, de openbaar aanklagers en het publiek documenten over het gedrag van aangeklaagde priesters mogen inzien, maar hij beet in het stof . In het aartsbisdom wonen meer dan 4,3 miljoen rooms-katholieken. Er zijn bijna driehonderd parochies. Mahony heeft toegezegd dat er geen parochies en scholen worden gesloten om geld voor de betaling van schadevergoedingen vrij te maken.

Commentaar:
Re: Bisdom Los Angeles onder druk om processen seksueel misbruik te voorkomen-


Reactie van Derk-Jan dd. 05 september 2007
wordt het niet gewoon tijd om eens openheid van zaken te geven. Dat de heren zich verantwoorden voor de daden die ze wel of niet gedaan hebben. Dat is denk ik beter dan poen. Al mogen ze wel de de therapie etc betalen. DAt is wel het minste.........


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Bisdom Los Angeles onder druk om processen seksueel misbruik te voorkomen

Redaktie, in Algemeen op 08 september 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN ALGEMEENIN NUMMER 192


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media