Back to Top
Donderdag 28 mei
86439 users - nu online: 1073 people
86439 users - nu online: 1073 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Portfolio - Karim Konrad’s smakelijke Berlijnse stadsjongens


door Julien Beyle in Films & boeken , 21 juni 2007

This article is also available in English


Als ik op de afdeling jongemannenfotografie van de boekwinkel iets verrassends aantref tussen het honderdste Bel Ami-boek, de vijftigste twink-verzameling van Howard Roffman en het zoveelste nummer van XYfoto met foto’s door Sean Bentz, is dat werkelijk een waar genoegen. Zo’n genoegen werd mij bereid toen ik Berlin Gay Mates van Karim Konrad zag. Het is een boek van niet al te groot formaat, maar met 368 pagina’s wel lekker dik. En dan te bedenken dat er nog meer foto’s instaan!

Karim Konrad is een nog jonge fotograaf, hij werd geboren in 1979, en zijn modellen stammen uit dezelfde generatie. Bovendien zijn het overduidelijk onvervalste stadsjongens. Ik weet niet waaraan je dat ziet; de tatoeage hier en daar, een Prince Albert piercing door een pik, de standaard bij- of kaalgeschoren schaamstreek, de dildo’s en andere seksspeeltjes, of de felroze pruik waarmee model Marcel Schlutt is vereeuwigd?Wat het ook is, dat dit urbane, kosmopolitische en van erotiek overlopende stadsbewoners en geen frisse plattelandsknapen zijn, is onontkoombaar. Deze suggestie wordt nog versterkt door de vaak volgepropte, kleurrijke interieurs waarin Konrad zijn modellen heeft gesitueerd. Collega-fotograaf Reed Massengill noemt Konrad’s foto’s “orgieën van kleur,” wat Konrad ten volle onderschrijft en waarmee hij de energie van Berlijn wil vangen: “De beste manier om die energie te interpreteren is door die door vele kleuren te tonen. Deze stad kent zoveel gekke werelden, sexy types en geweldigheid.”

Voor Konrad is de Duitse hoofdstad een bruisende mix van “chaos, goed eten, verdomd mooie mannen, hartzeer, snelle liefde, cultuur, gekke mensen, kunstenaars, vrijheid en goede bars.” Deze hectiek heeft hij in zijn foto’s proberen vorm te geven en omdat enkele van die “verdomd mooie mannen” hem daarbij voor de camera ter wille waren, is Berlin Gay Mates een boek om van te genieten geworden, zelfs als je zelf niet zo’n in de stedelijke drukte ondergedompelde mens bent.
Karim Konrad, Berlin Gay Mates. Frankfurt: Goliath, 2006, ISBN 9783936709230
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik
GERELATEERDMEER VAN JULIEN BEYLEMEEST GELEZEN VAN JULIEN BEYLE

Portfolio - Karim Konrad’s smakelijke Berlijnse stadsjongens

Julien Beyle, in Films & boeken op 25 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media