Back to Top
Zaterdag 06 juni
86442 users - nu online: 1007 people
86442 users - nu online: 1007 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 4 min. Printervriendelijke Pagina  
Latin cutie - Mexicaanse zanger en hartenbreker Christian Chavez komt uit de kas


door Julien Beyle in Media & entertainment , 09 juni 2007

This article is also available in English
lengte: 4 minuten


Zo’n anderhalf jaar geleden schreef ik voor Gay News een artikel over Hollywood-hunk Garrett Hedlund naar aanleiding van zijn toen nieuwe film Four Brothers. Hoewel ik hierin uitsluitend beweerde dat Hedlund een lekker ding is en niets over zijn seksuele praktijken suggereerde, brak na publicatie op onze website toch een discussie los over de vraag of hij al dan niet homoseksueel zou kunnen zijn.

Het wachten was dan ook op even verhitte reacties toen de website www.latingossip.com begin maart foto’s publiceerde van de 23-jarige Mexicaanse ster Christian Chavez, zanger van de populaire popgroep RBD, die met een andere man in het huwelijk lijkt te treden. Ene Marisol fulmineerde: “Deze foto’s zijn gezeik... Dit is niet Christian... Wie dit gedaan heeft is een zeiker.” En Lupe Marquez oordeelde: “Hij is niet Gay omdat hij heeft gezegd dat hij het niet is. Hij heeft gezegd dat als hij gay was, hij dat de hele wereld zou laten weten!!!! Maar ik houd van homo’s, ze zijn de leukste mensen die je kunt ontmoeten. En zelfs als hij Gay was zou ik nog steeds zijn grootste fan zijn!!!!!!”
De foto’s, die in 2005 in Canada werden gemaakt, tonen een felroodharige Chavez (die ook beroemd is omdat hij steeds van haarkleur verandert) met een donkerharige jongeman, BJ Murphy, terwijl ze documenten ondertekenen, ringen uitwisselen en elkaar omhelzen.

Christian’s verklaring

Gezien hun uitlatingen moet het accepteren van de waarheid voor Lupe heel wat gemakkelijker zijn geweest dan voor Marisol. Enige dagen nadat de foto’s waren verschenen, publiceerde Christian Chavez op de website van RBD namelijk een persoonlijke boodschap, waarin hij toegaf dat de foto’s “een deel van mij tonen, een deel waarover ik niet bereid was te praten uit angst voor afwijzing, voor kritiek, maar vooral voor mijn familie en de consequenties ervan. Ik denk dat het nu tijd is volwassen te worden, niet alleen als menselijk wezen, maar ook als kunstenaar.

Ik geloof dat liefde het puurste gevoel is dat bestaat en in deze, met eenzaamheid gevulde carrière is de kans deze momenten met iemand te delen, dat wanneer je elkaar in de ogen kijkt je alle negatieve zaken vergeet, een geschenk van het leven, dat mij dierbaarder is dan roem. Ik wil niet doorgaan met uit angst te liegen en tegen mezelf te liegen, ik houd van wat ik doe en zingen is mijn leven, mijn passie. [...]

Het spijt me dat ik dit niet eerder met al mijn fans heb gedeeld, aangezien zij degenen zijn die zich zorgen maken en het is vanwege hen dat ik heb besloten eerlijk te zijn. Hopelijk zullen ze in staat zijn verder dan dit briefje te kijken, en zich realiseren dat ik een menselijk wezen als ieder ander ben, met fouten en deugden. Ik denk niet dat dit een fout is, en ik zal het niet ontkennen. [...]

Hoewel ik bang ben en vol onzekerheid, weet ik dat ik kan rekenen op de steun van mijn fans, hun liefde is groter dan al dit. Ik vraag hen uit de grond van mijn hart me niet te veroordelen omdat ik eerlijk ben, en zich trots te voelen op wie ze zijn en nooit dezelfde fout te maken die ik heb gemaakt.
Tolerantie voor diversiteit!”

Steun van Ricky Martin

Chavez’s groep RBD is ontstaan als uitvloeisel van de Mexicaanse soap Rebelde, waarin de zes bandleden de hoofdrollen vertolkten. De serie handelde over een paar studenten van een elitaire kostschool, die tegen hun aristocratische klasgenoten rebelleerden door een popband te beginnen. De soap was meteen een groot succes in geheel Latijns-Amerika en de bij de Spaanssprekende bevolking van de Verenigde Staten en toen in januari 2005 het eerste album van RBD, Rebelde, verscheen, was de groep meteen een sensatie.


Toen de eersteling acht maanden later werd gevolgd door Nuestro Amor zorgde deze plaat voor een record door binnen zeven uur platinum te halen. Ondertussen heeft de groep wereldwijd zo’n 9,5 miljoen platen verkocht en is voor afgeladen zalen in onder andere New York en Los Angeles opgetreden.

Dat nu een van de leden van deze populaire groep voor zijn seksuele voorkeur is uitgekomen is heel belangrijk, zeker omdat homoseksualiteit in Mexico en andere landen in Midden- en Zuid-Amerika nog steeds met taboes is omgeven. De Mexicaanse homo-activist Sergio Villar juichte Chavez’ besluit niet langer te liegen dan ook van harte toe: “Christian Chavez’ besluit symboliseert deze nieuwe manier van het leven te bezien, en wekt hoop voor een toekomst die meer groepen insluit en met meer respect voor verscheidenheid.”

Eind maart sprak zelfs het Puerto-Ricaanse popidool Ricky Martin zijn waardering voor Chavez’ stap uit. Tijdens zijn toernee in Mexico verdedigde hij het recht van homoseksuele popsterren om voor hun erotische voorkeur uit te komen. “Het leven is te kort om dichtgesnoerd te leven, en steeds bedacht te moeten zijn op wat je zegt,” aldus Martin, die eraan toevoegde dat Chavez nu “in vele opzichten vrij moet zijn. Ik wens hem veel sterkte.”

Wat velen natuurlijk hadden gehoopt, namelijk dat de zanger die al billenschuddend hele massa’s tot hysterie drijft en over wiens seksuele voorkeur al jarenlang sterke geruchten de ronde doen, eindelijk zelf uit de kast zou komen, werd echter geen bewaarheid. Misschien moeten nog vele andere dappere jonge zangers het idool voorgaan, tot ook Ricky Martin besluit dit onderwerp niet langer met “geen commentaar” af te doen.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klikCommentaar:
Re: Latin cutie - Mexicaanse zanger en hartenbreker Christian Chavez komt uit de kas-


Reactie van danny pedersen dd. 04 maart 2009
waar kan ik deze cd`s bestellen van christian chavez mvg danny pedersen


GERELATEERDMEER VAN JULIEN BEYLEMEEST GELEZEN VAN JULIEN BEYLE

Latin cutie - Mexicaanse zanger en hartenbreker Christian Chavez komt uit de kas

Julien Beyle, in Media & entertainment op 13 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media