Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 990 people
86447 users - nu online: 990 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
The Trouble Begins ...... Gay Pride en Siep de Haan


door Ron Meijer in Scene , 08 april 2007

This article is also available in English


Siep de Haan wil Gay Pride terug, desnoods over de rug van een veertienjarige...

De Amsterdamse homowereld schudde weer eens op zijn grondvesten. Aanleiding: de Canal Parade die elk jaar in augustus door onze grachten dobbert. In het begin wekte dit botenvaarfeestje ter ere van de herenliefde nog enige opschudding maar tegenwoordig haalt de gemiddelde Amsterdammer er z’n schouders over op. Alleen de plaatselijke televisiezender AT5 kan er maar geen genoeg van krijgen en rukt steevast met groot materieel uit, dat onder leiding staat van relbewuste stagiaires die denken dat een flinke regenbui al nieuws is.


Toen Siep de Haan dan ook zijn inmiddels beruchte belrondje hield met de mededeling dat een lid van het aanbevelingscomité, universitair docent homo- en lesbische studies Gert Hekma, er wel erg ruimhartige opvattingen over kinderseks op nahield, stond er al een heel suggestief bericht op AT5 Teletekst voor De Haan de hoorn had neergelegd. Blijkbaar nooit gehoord van hoor en wederhoor bij AT5. De zoveelste rel was geboren.

Waar ging het om? Dit jaar zou voor het eerst een boot met “zestien-minners” meevaren - initiatief van de veertienjarige Danny Hoekzema. Pubers komen tegenwoordig per slot veel jonger uit de kast dan voorheen. Belangenclub COC steunde het plan van harte, er leek geen wolkje aan de lucht. Totdat de vorige organisator van het evenement de fatale boodschap verspreidde. De lokale televisiezender hapte gretig toe, wakkere nieuwssites pikten het bericht meteen op. Het COC nam razendsnel afstand van Gert Hekma.En burgemeester Job Cohen sloeg de schrik om het hart, want hij zag de krantenkoppen al voor zich: “Pedo’s aan het roer van jeugdigenboot bij Gay Pride!” En zei dat hij zijn bedenkingen had bij het initiatief. De Haan verzekerde Cohen natuurlijk onmiddellijk dat als hij de Gay Pride mocht organiseren er geen “kinderboot” komt. De secretaris van het zieltogende GBA blijkt wederom geen middel te schuwen om zijn doel te bereiken en schuwt het zelfs niet een veertienjarige jongen die op een tienerboot met de Gay Pride wil meevaren daarvoor te misbruiken.

Gay Pride - Pedo’s - Kinderboot; panklare ingrediënten om een startende organisatie als ProGay kapot te maken moet De Haan, die zelf als leraar voor een klas puberende leerlingen staat, hebben gedacht. Ach ja, het schept een band en hij weet waar hij het over heeft. Wie nu denkt dat het oprechte bezorgdheid is geweest die hem naar Cohen deed stappen, slaat de plank volkomen mis. Niets bezorgdheid, De Haan schuwt geen middel om de Gay Pride weer terug te krijgen, die hem vorig jaar werd afgenomen, en toen voor het eerst en met groot succes door ProGay van Hugo Braakhuis werd georganiseerd. Bekend is dat De Haan altijd met de meest laag-bij-de-grondse methodes te werk gaat en ook nu bleek de vos zijn streken niet verleerd te zijn.

De vraag blijft natuurlijk of de overheid een rol heeft in dit eigen initiatief van de veertienjarige Danny, en het antwoord zou moeten zijn: NEE! Honderden, misschien wel duizenden veertienjarige Danny’s staan langs de kant toch al te kijken, dus waarom zouden ze niet mee mogen varen met een Canal Parade die wat bloot betreft helemaal niets om het lijf heeft. Een minuut MTV kijken levert meer bloot en suggestieve beelden op dan twee uur Gay Pride.

Het COC was dan ook onthutst dat Siep de Haan de zestien-min boot bij Cohen heeft gepresenteerd als boot met jonge kinderen, teneinde de vergunning voor de organisatie van de Gay Pride 2007 te bemachtigen. Ook de rol achter de schermen van De Haan waardoor de boot in verband werd gebracht met pedofilie en als “kinderboot” in de media werd afgeschilderd heeft het COC geschokt.

De actie van De Haan is zeer schadelijk voor het emancipatiedoel dat Danny met zijn initiatief nastreeft, maar dat zal de Haan allemaal een zorg zijn. Ook het hardnekkige door De Haan verspreide bericht dat de zestien-min boot door burgemeester Cohen al verboden zou zijn, klopte van geen kant.

Gelukkig kent de burgemeester De Haan beter en er werd een gesprek gehouden met het COC en de organisator van de Gay Pride, ProGay, waarbij het gezonde verstand zegevierde en burgemeester Cohen volmondig “JA” zei tegen het initiatief van de veertienjarige Danny. Beter nog, Cohen zegde toe te zullen bijdragen aan een grotere boot opdat meer jongeren en hun ouders mee kunnen doen

http://www.dannysparade.nl
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klikCommentaar:
Re: The Trouble Begins ...... Gay Pride en Siep de Haan-


Reactie van Marthijn dd. 11 april 2007
Toch is het een compromis dat de ouders mee moeten. Het 'gevaar' dat een enthousiaste 16-min-homo zijn shirt uittrekt en zijn blote bast toon is nu veel minder groot aanwezig. Want men is volgens mij bang voor alle foto's die dat oplevert in de buitenlandse bladen. Homo onder de 16: nou vooruit dan, maar dan gelieve geen lustgevoelens te tonen of op te roepen.


GERELATEERDMEER VAN RON MEIJERMEEST GELEZEN VAN RON MEIJERmei 2017       


sep 2015       


sep 2017       
The Trouble Begins ...... Gay Pride en Siep de Haan

Ron Meijer, in Scene op 12 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN SCENEIN NUMMER 187


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media