Back to Top
Maandag 17 Feb
86414 users - nu online: 1140 people
86414 users - nu online: 1140 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 6 min. Printervriendelijke Pagina  
Brief uit Brussel - Even dikke maatjes?


door De Ket in Scene , 19 maart 2007

This article is also available in English
lengte: 6 minuten


Lieve Herman Stoker,

Hopelijk vind je het niet erg dat ik je met “lieve...” aanspreek. Voor mij ligt namelijk jouw lezersbrief die je rond de kerstperiode aan hoofdredacteur Hans Hafkamp stuurde, die op zijn beurt de brief, bij wijze van nieuwjaarsgeschenk, in mijn mailbox deed belanden en die nu in dit nummer terug te vinden is [zie onderaan deze pagina, red.]. Je vindt mijn column over de chubby-invasie hier in Brussel niet kunnen, ik zou kwaadwillig en bewust de chubbies discrimineren enzovoort.


Je zult het me niet kwalijk nemen indien ik nogmaals probeer mijn boodschap uit die bewuste column over te brengen, boodschap die je blijkbaar (nog) niet begrepen hebt. Ik vergeef het je. Heel wat mensen die een lezersbrief insturen vertikken het om een artikel of column tot op het einde uit te lezen, laat staan dat ze de werkelijkheid onder ogen durven te zien. Wees gerust, ik help je hierbij nog een keer, een allerlaatste keer welteverstaan.

Ik heb nooit beweerd dat mijn dikkere homoseksuele medemens minder hard zou werken, laat staan minder sociaal en gezellig zou zijn. Ik heb de column er meerdere malen op nagelezen en het niet teruggevonden. Het spijt mij. Wie ik ben, doet er niet toe, maar ik beantwoord niet aan de ideale maten en criteria die jij in een jouw lezersbrief opsomt.

Het zal je misschien verwonderen dat ik in mijn kennissenkring toch hier en daar een chubby ken. En nu komen we tot de grond van de zaak en vooral tot de onderliggende boodschap van mijn column, boodschap die je, voor zover ik opmaak uit jouw lezersbrief, hoegenaamd niet gevat hebt.

Heeft jullie vereniging ooit eens een rondvraag gehouden over de gezondheidstoestand van jullie leden? Hoeveel leden van jullie organisatie lijden aan overgewicht, hebben last van obesitas, kampen met een te hoge bloeddruk, hebben suikerspiegels die tot de hemel rijzen, hebben gewrichtspijnen, teveel cholesterol en nog veel fraais? Maken jullie je geen zorgen over dat ziekelijke overgewicht? Wat is er zo plezant aan om je eigen lichaam te geselen? Laten we duidelijk zijn: negentig procent van de zwaarlijvige personen heeft het aan zichzelf te danken.

Laat ik er geen doekjes om winden. Ik word er ook niet echt jonger op en een kilootje hier en daar is niet ongewoon. Toch probeer ik dit, met het oog op later, binnen de perken te houden, zonder viermaal per week naar de fitness te lopen en allerlei krachttoeren uit te halen. Gewoon een gezonde levensstijl. Waarom? Omdat ik zorg draag voor mijn kostbaarste bezit, mijn lichaam, en mijn oudere jaren niet wil doorbrengen met een pilletje voor cholesterol, nog een pilletje voor diabetes en noem maar op. En niet om in de smaak te vallen bij iemand die toevallig op dikkere mannen valt.

Jullie slogan “Proud to be big” heeft bij een vriend van me (een dertiger) er voor gezorgd dat hij een abonnement kreeg om maandelijks bij zijn huisarts langs te gaan en driemaandelijks bij een cardioloog. Kwestie om de gevolgen van zijn “proud to be big” binnen de perken te houden en ervoor te zorgen dat hij niet doodvalt voor zijn vijftigste verjaardag. Ook hij was ervan overtuigd dat hij misschien succes zou hebben bij iemand die kickt op dikkere mannen. Als hij niet oplet, belandt hij eerder in een doodskist dan in de armen van een chubby-admirer. Dixit zijn huisarts.Ik weet het Herman, mijn betoog geldt ook voor diegenen die niet overweg kunnen met sigaretten, drugs, alcohol of zij die bareback promoten. Ook dat is een kastijding voor ons kostbaarste bezit. En wanneer ik neerschrijf dat ik dat schandalig vind, dan is dat mijn goed recht. Heeft niets te maken met discriminatie. Het is “bon ton” in het homomilieu om bij de minste kritiek moord en brand te schreeuwen en te dwepen met het woord “discriminatie.” Er is niks verkeerd aan om de slogan “Proud to be big” verwerpelijk en onverantwoord te noemen.

Bij ons is publiciteit voor roken verboden, misschien dat we dat ook moeten introduceren voor de slogan “Proud to be big”?

Oh ja, onnodig te vermelden dat ik ook jou, jouw vrienden en alle lezers van Gay News een fantastisch en vooral gezond 2007 toewens!

Je toegenegen,

De Ket


=======================

Gay News verwelkomt ingezonden brieven van lezers. Reacties op artikelen in dit tijdschrift kunnen worden gericht aan redactie@gaynews.nl of aan Postbus 76609, 1070 HE Amsterdam.
* Gay News welcomes Letters to the Editor. You can mail your reaction to articles in our magazine to redactie@gaynews.nl or by regular mail to P.O.Box 76609, 1070 HE Amsterdam.
Het is fijn, chubby te zijn!

Wij schrijven naar aanleiding van het artikel “Chubby Invasie,” gepubliceerd als column in de rubriek “Brief uit Brussel” [Gay News 184, december 2006]. We vinden dit artikel dermate discriminerend en veroordelend dat we wel moeten reageren.

Het artikel schildert de dikke man af als een waggelende, pivoterende, weinig elegante, zich volvretende, zielige, afhankelijke man. In Brussel werd echter het tegendeel bewezen, namelijk dat de dikke man juist een hard werkende, gezellige en sociale man is. Uit het artikel blijkt dat de heer De Ket (wie is dat eigenlijk?) absoluut geen respect heeft voor zijn medemens, in dit geval zijn dikke homoseksuele medemens. Terwijl uw blad, waarvan wij menen dat er ook een emanciperende werking vanuit gaat, toch anders met homoseksuele mensen om zou moeten gaan. Maar het blijkt maar weer eens dat ook homoseksuele bladen een groep mensen nodig heeft waar ze lekker op af kan geven. Opnieuw moeten we ons kennelijk conformeren aan wat de media ons opleggen. De homoseksuele man dient onbehaard te zijn, superslank, een volle bos haar, geen bril uiteraard en natuurlijk een pik van 24 centimeter. Het spijt me dat ik u van uw roze wolk moet stoten, maar de werkelijkheid is anders. Gelukkig wel! Komt het eigenlijk wel eens bij u op dat er ook homoseksuele mannen zijn die op kerels vallen en niet op zich aan alle mediawetten conformerende jongens? Tegelijkertijd weten wij uit ervaring dat veel jongens op zoek zijn naar een dikke(re) kerel en dat dikke(re) mannen soms een slankere man zoeken. Wat is daar precies mis mee?


Voor de dikke(re) man en de mannen die daar op vallen is zo’n weekend een sociale bijeenkomst, waar men eindelijk eens zichzelf kan en mag zijn, zonder de vuile blikken van hen die dik zijn als iets vies ervaren. En inderdaad was er tijdens het weekend voor deze “dikke overvoedende onsmakelijke deelnemende vreters” dagelijks een ontbijt- en dinerbuffet. ...we nemen aan dat de heer De Ket ook elke dag een aantal maaltijden naar binnen werkt?

Juist door mensen als de heer De Ket en de redactie van Gay News die dit artikel plaatst, zijn zulke weekends nog steeds hard nodig. De dikke(re) man is het zat om thuis achter de geraniums te zitten, dus wen er alvast maar aan! Onze vereniging houdt zich sinds een aantal jaren bezig met de emancipatie van dikke(re) mannen en mannen die daar op vallen; dat dat nodig is, is weer eens bewezen! Ons motto “Proud to be BIG and proud to love BIG” zullen we uit naam van onze leden blijven uitdragen.

En als afsluiting van onze brief nog dit: “homo’s willen niet gediscrimineerd worden, maar ze kunnen het zelf heel goed.” Als ergens in dit landje een homostel dat hand in hand loopt, in elkaar wordt geslagen spreekt iedereen er schande van. Als een blad met nota bene de titel Gay News een zeer grote groep homoseksuele mannen in de ban doet horen we niemand... terwijl het een schoolvoorbeeld is van discriminatie!

Vereniging Dikke Maatjes Nederland & België
Herman Stoker, voorzitter
Hendrik Alting, secretaris a.i.Commentaar:
Re: Brief uit Brussel - Even dikke maatjes?-


Reactie van Beario dd. 10 december 2007
Gelukkig zijn we hier welkom.
Beario - The Bear Side of Life
www.beario.nl
www.beario.be


GERELATEERDMEER VAN DE KETMEEST GELEZEN VAN DE KET

Brief uit Brussel - Even dikke maatjes?

De Ket, in Scene op 23 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media