Back to Top
Maandag 17 Feb
86414 users - nu online: 1138 people
86414 users - nu online: 1138 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
André van Duin’s glans van de eenvoud


door Rien Ultee in Films & boeken , 04 februari 2007

This article is also available in English


André van Duin schrijft in het voorwoord van het onlangs verschenen boek De glans van de eenvoud, dat een boek als dit meestal pas verschijnt als een carrière is afgerond of de hoofdpersoon is overleden. Gelukkig gaan beide omstandigheden in zijn geval niet op. Van Duin is nog springlevend en ook zijn werk doet hij met nog net zo veel plezier als veertig jaar geleden. Zoals hij schrijft, heeft hij het geluk gehad om te kunnen worden wat hij altijd wilde zijn: artiest.

Het boek begint met een brief die André van Duin in november 1963 schreef aan Theo Rekkers en Huug Kok (De Spelbrekers) naar aanleiding van een artikel in het Algemeen Dagblad, waarin zij zeiden jong talent een helpende hand te willen bieden bij hun carrière. In die brief verkoopt hij zichzelf als kleinkunst-amateur, maar wel eentje met ervaring.

Het boek geeft de vele facetten weer van de man die zelfs in 1963 al wist wat hij wilde worden. Zijn carrière begon bij genoemde Spelbrekers, bij wie bij het zien van deze jongen meteen de vonk oversprong.
Wie is André van Duin? Het boek staat vol met antwoorden én foto’s uit zijn leven als artiest. Veertig jaar geschiedenis is in dit boek opgetekend, inclusief anekdotes en verhalen van hen die veel aan André te danken hebben of met hem hebben samengewerkt.

Velen kennen André van Duin als komiek en door de carnavalshits en andere liedjes die hij door de jaren heen heeft gezongen. Maar niet alles is leuk en gezellig geweest in zijn leven. André heeft na het overlijden van zijn partner en het stoppen met de revues in de jaren negentig niet bepaald geluksdagen gekend. Hij houdt van gezelligheid om zich heen, maar dat was er toen allemaal niet meer. Na deze moeilijke tijd heeft hij zichzelf weer gevonden en zijn enthousiasme kwam weer terug.

De komiek heeft niet altijd alleen maar de leuke man uitgehangen. Gelukkig heeft hij laten zien dat ook hij een serieuze kant heeft, die tot uiting kwam in zijn vele liedjes over de mens.
Dat hij veel aan Joop van den Ende te danken heeft staat ook in dit boek beschreven, maar dit is natuurlijk ook andersom het geval. Joop van de Ende is als producer ook (veel) aan André gaan verdienen.

De glans van de eenvoud vormt een leidraad door het leven van André van Duin en staat barstensvol met prachtige foto’s en verhalen over de mens achter de artiest die altijd zichzelf is gebleven. De glans van de eenvoud is een titel die André van Duin op het lijf is geschreven. De uitvoering van het boek en de inhoud ervan zijn een feest om te bekijken en te lezen.

A. Breedland en H. Visser, André van Duin: De glans van de eenvoud. Uitgeverij Terra Lannoo, 2006, ISBN 9058975452

GERELATEERDMEER VAN RIEN ULTEEMEEST GELEZEN VAN RIEN ULTEEjul 2018       


jul 2017       


jul 2019       
André van Duin’s glans van de eenvoud

Rien Ultee, in Films & boeken op 02 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media