Back to Top
Vrijdag 24 Jan
86407 users - nu online: 1680 people
86407 users - nu online: 1680 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Theater News - Wat zien ik?!


door Rien Ultee in Media & entertainment , 25 januari 2007

This article is also available in English


Albert Mol’s boek Wat zien ik?! is omgetoverd tot een musicalcomedy, die op 11 oktober in première is gegaan. Deze musicalcomedy, geproduceerd door Ruud de Graaf en Hans Cornelissen, doet de jaren zestig herleven en speelt zich af in de rosse buurt van Amsterdam. Wat zien ik?! is een feest om te zien en doet je stiekem terugverlangen naar die jaren waarin eigenlijk niets mocht en er toch er van alles gedaan werd. Het waren ook de jaren van de beroemde kroegen en andere uitgaansgelegenheden, zoals het DOK, en uiteraard café Het Mandje van Bet van Beeren.

Blonde Greet (Ellen Pieters) en Haar van Boven (Mariska van Kolck) worden als de dames van lichte zeden uit het eind van de jaren zestig beeldend neergezet. In de ogen van Blonde Greet zijn mannen niet te vertrouwen maar kun je wel veel geld aan ze verdienen en zodoende ontvangt ze de meest uiteenlopende types. Haar van Boven, Nel, heeft het iets minder getroffen, maar ze geeft de mannen waarom ze vragen.
De bekende scène met de mattenklopper (“Wat Zien Ik?! Stof?”) is over het algemeen wel bekend en tijdens de première genoot de zaal er ook enorm van. Ook andere wensen van de klanten van de dames worden zo realistisch neergezet, dat je je kunt afvragen of dat heden ten dagen nog steeds zo gebeurt.


De dubbelrol van Johnny Kraaykamp als Sjaak, de pooier van Haar van Boven, en als Bert uit de contactadvertentie, is gewoon perfect te noemen. De andere leden van de cast, zoals Hans Breetveld als Piet, Arie Cupé als “Oude Nicht” en niet te vergeten Duck Jetten die de rol van Bet van Beeren vertolkt, spelen stuk voor stuk de sterren van de hemel.

Het script van Wat zien ik?! is bewerkt door Frans Mulder en Allard Blom en onder hun handen is de musical niet alleen komisch geworden, maar zijn ook de onmogelijke liefdes van Blonde Greet en Haar van Boven een leidraad geworden in deze productie. De muziek werd gecomponeerd door vader en zoon Dick en Tom Bakker.

Na afloop van de première waren de genodigden, onder wie Ellen Vogel, Jos Brink, Hetty Blok en vele anderen, het erover eens dat het een fantastische voorstelling is geworden. Paul van Ewijk, die de regie voor zijn rekening heeft genomen, dronk na de spanning van de première met de cast een glaasje op de goede afloop.

Wat zien ik?! is een heerlijk avondje uit en liedjes als “Vieze Meid” en “In het café van Bet van Beeren” en andere, die ook op cd worden uitgebracht, zul je niet snel vergeten.

De speellijst en verdere informatie is te vinden op http://www.watzienikdemusical.nl
l


GERELATEERDMEER VAN RIEN ULTEEMEEST GELEZEN VAN RIEN ULTEE

Theater News - Wat zien ik?!

Rien Ultee, in Media & entertainment op 30 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN MEDIA & ENTERTAINMENTIN NUMMER 184


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media