Back to Top
Maandag 20 Jan
86405 users - nu online: 1441 people
86405 users - nu online: 1441 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Theater News - Sven Ratzke over ‘Gigolos & Germans’


door Rien Ultee in Media & entertainment , 14 januari 2007

This article is also available in English


De Duits/Nederlandse artiest Sven Ratzke is voor zijn Duitse publiek al jaren “die brutale Nederlander.” In zijn nieuwe theaternachtschow Gigolos & Germans legt hij op zeer humoristische wijze de vinger op de zere plek van Duitsers en Nederlanders. In een wervelende mix van muzikaal cabaret, improvisaties en chansons vormt zijn fascinatie voor vergane glorie de leidraad van dit programma en die komt ook ruimschoot aan bod in de voorstelling.

“Glamour Animal,” “Homme Fatale” en “Enfant Terrible” zijn typeringen die deze zanger en entertainer ten deel zijn gevallen. Op zijn vijftiende schreef hij zijn eerste tragedies en op zijn zestiende lokte hij op het theaterfestival Boulevard of Broken Dreams het publiek de tenten in.

Sven Ratzke begon zijn carrière op twintigjarige leeftijd serieus met chansons van Fassbinder en Kurt Weill; inmiddels gebruikt hij ook veel eigen werk. Hij interpreteert songs van onder anderen Michael Jackson en Falco op ongeëvenaarde wijze. Daarnaast vermaakt hij zijn publiek met hilarische conferences waarin hij zijn improvisatietalent de vrije loop laat.

Sven Ratzke beweegt, neen, zweeft over het toneel als een vogel. Zijn vingers lijken een apart onderdeel van zijn lichaam te vormen en zorgen ervoor dat ze het verhaal versterken en lijken daarbij soms een eigen leven te hebben. Pantomime met zijn vingers, dat is eigenlijk het juiste woord hiervoor.
Ratzke lapt alle genreregels aan zijn laars; hij mixt alles naar hartelust, brengt mensen in verwarring en ontroert ze door zijn directheid, provocaties en improvisatietalent. Met zijn eigenzinnige muziektheatershows vol glamour, entertainment en ironie creëert hij een unieke stijl binnen het traditiegetrouwe genre van het chanson.

“Schweinerei,” bijvoorbeeld, is een verhaal over een Duitse boer die het met zijn varkens deed (Ratzke gelooft daar trouwens echt in) en Brunhilde die zwanger werd en dus een meisje met een varkenshoofd kreeg. Dat meisje werd voor een paar flessen Jägermeister verkocht en moest in vieze kroegen op tafels dansen. Deze scène, die uiteraard in het Duits is, is een van de hoogtepunten uit zijn show.


Sven Ratzke is een kunstenaar met een grote K, hij brengt je in vervoering, sleept je mee in zijn verhalen en laat je lachen door zijn humor, die uiteraard ook in het Duits is. Zijn slanke verschijning transformeert gaandeweg in een masculiene show-ster die energiek over de bühne raast.

Zijn liedjes worden stuk voor stuk in hun eigen sfeer gebracht, wat mede te danken is aan zijn grote verscheidenheid en de goede kwaliteit en diversiteit in zijn stem.

In de bijna uitverkochte Kleine Komedie konden zowel Hollanders als Duitsers geen genoeg van hem krijgen en de zaal riep hem telkens weer terug. Tijdens deze nieuwe show Gigolos & Germans wordt hij begeleid door de Berlijnse pianist Uwe Matschke, wiens muzikale bijdrage je bijna doet geloven dat er een orkest op het toneel zit.

Sven Ratzke is ook een belangrijke spil in de uitwisseling tussen Nederland en Duitsland. Hij presenteert regelmatig de zogenaamde Duitse Nachten in de Sugar Factory te Amsterdam. Voor deze vermakelijke show nodigt hij beroemde Duitse sterren in Nederland uit.
Info speellijst: www.kikproducties.nl

http://www.sven-ratzke.de

GERELATEERDMEER VAN RIEN ULTEEMEEST GELEZEN VAN RIEN ULTEE

Theater News - Sven Ratzke over ‘Gigolos & Germans’

Rien Ultee, in Media & entertainment op 19 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN MEDIA & ENTERTAINMENTIN NUMMER 184


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media