Back to Top
Vrijdag 24 Jan
86407 users - nu online: 1683 people
86407 users - nu online: 1683 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Brief uit Brussel - Chubby-invasie


door De Ket in Scene , 12 januari 2007

This article is also available in English


Lieve Noorderburen,

Is dik en mollig ook in bij jullie? Vanaf gisteren tot en met volgende week dinsdag davert onze piepkleine hoofdstad op de stoere stappen van een zwaarwichtig volk. Letterlijk dan. De komende dagen heeft hier in Brussel het EBMC-evenement plaats waaraan Europese, Amerikaanse en Canadese chubbies deelnemen. Centrale slogan: hoe dikker en vetter, hoe beter en vooral hoe plezanter (blijkbaar).

Het programma van deze zesdaagse doet niet onmiddellijk denken aan één of ander sportief evenement. Integendeel.


Wanneer je de chubbies in kwestie door de kleine Brusselse straatjes van het centrum ziet wandelen, dan begin je je af te vragen hoe ze er in godsnaam met hun weinig elegante lichaam in slagen om zich tussen de toeristen door te wringen. En wringen is wel duidelijk het juiste woord, wringend en waggelend, pivoterend op een wankele enkel die gedoemd is om de vetmassa van de chubby in kwestie te torsen. Gezond is anders.

De website van het evenement liet ook geen ruimte voor twijfel. Officieel is het een evenement dat toegankelijk is voor zowel de chubbies als hun “admirers.” Bij nader inzien is het organiserende comité er enkel op uit om zoveel mogelijk bears met een ziekelijk overgewicht naar Brussel te lokken. En dat ziekelijk overgewicht moet je ook letterlijk nemen.


Wanneer je het programma erop naleest, is de enige rode draad in de zesdaagse het woord “buffet.” Je kan je in de groep inschrijven bij de activiteiten, maar in de praktijk komt het hierop neer dat ze van het ene buffet naar het andere hollen, klaar om zich vol te proppen met Belgische delicatessen, hoe vetter hoe liever, kwestie van het gehalte aan suiker en cholesterol in het lichaam op te drijven.

Voor de gelegenheid heeft de organisatie een resem kamers in het Brusselse Hilton Hotel afgehuurd, dichtbij de prestigieuze Louizalaan. En volgens het programma gaat een deel van de activiteiten ook daar door. Lees: de meeste buffetten gaan daar door. Nu, qua culinaire keuze, moet ik hen overschot van gelijk geven.

Zowel het restaurant, de brasserie als de traiteur van het hotel zijn heuse namen in de Brusselse gastronomische wereld. Ondergetekende kon al verschillende keren zijn voeten onder een eettafel in het Hilton schuiven voor een streling van mijn smaakpapillen.

Maar hopelijk heeft het hotelmanagement rekening gehouden met de porties. Voor zover ik me herinner, staat de “haute cuisine” van het Hilton hoegenaamd niet gekend onder “grote hoeveelheden.”

Maar niets zegt me dat ze zich op de haute cuisine zullen storten. Vandaar de buffetten. Vraag is natuurlijk of er überhaupt ook gezonde eetwaren zullen terug te vinden zijn. Een rijk voorziene saladbar misschien? Of zal dit teveel gevraagd zijn? Hoogstwaarschijnlijk zullen hamburgers, steaks, worsten en onze frieten de plak zwaaien. Ik zie die Amerikanen niet naar hier komen om Brusselse spruitjes te verorberen. Hoegenaamd niet.

Een paar activiteiten gaan ook door in de Brusselse sauna Oasis. Deze bears-sauna trekt – uiteraard – veel beren aan maar is ook gekend voor het bezoek van “hetero”-mannen die in Brussel werken en tijdens hun middagpauze iets anders naar binnen willen werken dan een dubbel belegde sandwich, vriendelijk door hun eega in de vroege ochtenduurtjes klaargemaakt. Ook daar organiseren ze voor het EBMC-evenement enkele “speciale” namiddagen met aansluitend, hoe raad je het, juist “buffetten.” Weer eten.


Hier en daar kunnen geïnteresseerden ook wat van Brussel opsteken, dus een toeristische uitstap maken, maar je moet echt het programma uitpluizen om er iets “toeristisch” uit te pikken. Dat is, heel duidelijk, niet echt de bedoeling. Ondertussen heeft niemand me uitgelegd wat zij er nu leuk aan vinden om met een ziekelijk overgewicht door het leven te gaan. Willen ze zo vlug mogelijk doodvallen of zo? Wat is het plezier van een chubby als hij al in een eeuwigheid zijn piemel niet heeft zien hangen doordat zijn vette buik in de weg zit?

Ik kijk graag eens naar beneden maar dan zonder de hulp van een spiegel om mijn edel deel te aanschouwen. Dat ze zich in de Verenigde Staten ongezond volproppen, tot daar. Maar hun exportproduct bij uitstek, obesitas, naar onze contreien exporteren als één of ander “schoonheids”-ideaal of “way of life,” dat gaat me te ver. Aan chubbies is er weinig moois, laat staan iets gezonds. En het culinaire Brusselse vreetfestijn zal hun gezondheid na de zesdaagse niet echt bevorderd hebben. Het zal me een zorg wezen.

Je toegenegen,

De Ket

GERELATEERDMEER VAN DE KETMEEST GELEZEN VAN DE KET

Brief uit Brussel - Chubby-invasie

De Ket, in Scene op 17 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media