Back to Top
Zaterdag 25 Jan
86407 users - nu online: 1293 people
86407 users - nu online: 1293 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
BUTT Book zet jubileum tijdschrift luister bij


door Redaktie in Films & boeken , 06 januari 2007

This article is also available in English


In het augustus-nummer van Gay News publiceerden we een door Michiel Bollinger geschreven artikel over het tijdschrift BUTT. Deze onversneden liefdesverklaring was vooral ingegeven door persoonlijk enthousiasme van de auteur, maar kwam uiterst gelegen omdat BUTT dit jaar het vijf-jarig bestaan viert. Dit jubileum wordt luister bijgezet met de publicatie van het BUTT Book, dat onlangs bij uitgeverij Taschen verscheen. BUTT omschrijft zich als het tijdschrift dat de seks in homoseksualiteit heeft teruggebracht en dat is ongetwijfeld waar.

Maar dan niet de gladde seks van de glossy blootbladen, maar de seks van de straat. En dat op soms uiterst ongegeneerde wijze. Bollinger noemde BUTT “een podium voor eigenzinnigheid,” waarin de mannen aan het woord komen, “die hun sokken wél aanhouden tijdens een wilde sekspartij. Mannen die niet willen voldoen aan het gemanipuleerde esthetische ideaalbeeld. Mannen die voorop willen lopen in de modetrends, niet er achteraan.


De moderne bohémiens zijn - hoe heeft het toch zó ver kunnen komen? - mannen met haar op de rug, die die haren nu juist niet weg laten waxen.

In BUTT zijn de nét iets te dikke jongens te bewonderen. Of de te magere. Je kan er gerust om lachen, maar alle modellen in BUTT zijn ontroerend levensecht. Ontroerend niet-ideaal. Buitengewoon in hun gewoonheid. What you see is what you get.”

Ondanks of dankzij de expres anti-esthetische aanpak is BUTT ook geliefd bij een opmerkelijk uitgebreid segment van homoseksuele kunstenaars, die zich in interviews het hemd van het lijf laten vragen over van alles en nog wat, maar vooral ook over hun seksleven.

In het 560 pagina’s tellende BUTT Book, dat het opmerkelijkste en idiootste uit vijf jaar BUTT bevat en voorzien is van een inleiding door filmmaker Bruce LaBruce, zijn vraaggesprekken opgenomen met onder anderen Asianpunkboy, Bruce Benderson, Peter Berlin, Christopher Ciccone, Martin Degville, Tommy Deluca, Ed Droste, Marc Jacobs, Heinz Peter Knes, Marcelo Krasilcic, Bruce LaBruce, Inez van Lamsweerde, Ryan McGinley, Alasdair McLellan, Walter Pfeiffer, Terry Richardson, Paul Rutherford, Gus van Sant, Jeremy Scott, Casey Spooner, Michael Stipe, Jonsi Thor Birgisson, Wolfgang Tillmans, Viktor & Rolf, Dominic Vine, Matthias Vriens, Rufus Wainwright, John Waters en Edmund White. Als niet al deze namen je wat zeggen dan is het tijd van hun ontboezemingen te genieten in het BUTT Book, dat voor 25,00 euro in de boekhandel verkrijgbaar is.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

BUTT Book zet jubileum tijdschrift luister bij

Redaktie, in Films & boeken op 11 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media