Back to Top
Zaterdag 18 Jan
86402 users - nu online: 1248 people
86402 users - nu online: 1248 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Christelijke Bush-steunpilaar Ted Haggard teruggetreden na seksschandaal


door Redaktie in Algemeen , 02 januari 2007

This article is also available in English


De 50-jarige Ted Haggard, Christelijke steunpilaar van Bush en fel tegenstander van alles wat maar homo is, blijkt zelf een jarenlange seksrelatie met een man te hebben gehad. Haggard’s omvangrijke netwerk van 45.000 kerken in Amerika is een grote hulp voor Bush in zijn strijd tegen openstelling van het huwelijk voor homo’s en bij zijn laatste herverkiezing. Haggard onderhield nauwe banden met het Witte Huis. De prostitué die Haggard in opspraak bracht, zegt dat hij dat doet om de hypocrisie van de evangelische voorman aan de kaak te stellen.

“Ik denk dat ik een morele daad heb verricht door openbaar te maken hoe deze man het ene predikt, maar het andere doet,” aldus Mike Jones, die zegt niet langer in de prostitutie te werken. Volgens Jones hadden hij en Haggard drie jaar lang elke maand seks en gebruikten ze bovendien drugs. Maar Haggard verklaarde onmiddellijk altijd trouw te zijn geweest aan zijn vrouw, nooit drugs te hebben gebruikt, en niet te roken of te drinken, maar stapte wel op als president van de National Association of Evangelicals, die naar schatting dertig miljoen evangelische christenen in de Verenigde Staten vertegenwoordigt.

De plaatsvervanger van Haggard, Ross Parsley, heeft inmiddels in een kerk in Colorado Springs laten weten dat de predikant de aantijgingen ondertussen deels toch heeft erkend. Haggard zag zich genoodzaakt te bekennen dat hij wel degelijk een mannelijke hoerenjongen had bezocht voor massage (een in Amerika gebruikelijke aanduiding voor prostitutie, red). Ook heeft hij toegegeven dat hij drugs kocht. Hij zou de harddrug echter nooit hebben gebruikt.


De zaak is extra saillant omdat die vlak voor de verkiezingen voor het Congres naar buiten is gekomen. In Haggard’s eigen staat Colorado mogen de burgers zich tegelijkertijd uitspreken over een amendement op de grondwet van de staat, waarin wordt uitgesproken dat het huwelijk is voorbehouden voor man-vrouw relaties.

Haggard heeft zeer actief campagne gevoerd voor deze wet die er in het kort op neer komt dat een verbintenis tussen twee mannen of twee vrouwen grondwettelijk onmogelijk wordt gemaakt. Ook wel de “antihomowet” genoemd.

In korte tijd is dit het tweede tegenslag voor de Republikeinen. Eerder speelde er een seksschandaal rond Mark Foley, ook een tegenstander van alles wat homo is maar in de praktijk zijn handen niet thuis kon houden van jonge scholieren - zogeheten “pages” - die stage lopen in het Amerikaanse parlement.

Ook Mark Foley trad onmiddellijk af. De val van Haggard en Foley kan voor de Republikeinen zeer negatieve gevolgen hebben bij de Congres-verkiezingen.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Christelijke Bush-steunpilaar Ted Haggard teruggetreden na seksschandaal

Redaktie, in Algemeen op 07 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN ALGEMEENIN NUMMER 184
okt 2019        lengte: 4 min.


sep 2019        lengte: 4 min.


sep 2019        lengte: 9 min.
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media