Back to Top
Zaterdag 18 Jan
86402 users - nu online: 1382 people
86402 users - nu online: 1382 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Jordaan Festival wilde Homomonument dit jaar wéér ontoegankelijk maken


door Ron Meijer in Algemeen , 01 september 2006

This article is also available in English


Ook dit jaar wilde de organisatie van het Jordaan Festival de toegang tot het Homomonument onmogelijk maken door het plaatsen van tenten en een podium OP het Homomonument. Deze organisatie gaat daarmee voor de prijs van de meest respectloze die Amsterdam rijk is... Dit voornemen bleek uit de vergunningaanvraag en de bijgevoegde tekeningen van de organisatie die het festival organiseert.

Vorig jaar reageerde de homogemeenschap al met verontwaardiging op het Jordaan Festival, dat wordt gehouden op de Westermarkt, waar het Homomonument ligt. Tijdens het jaarlijkse, driedaagse festival hadden de organisatoren het bestaan een enorm podium te bouwen op en voor de waterdriehoek van het Homomonument, waarmee de toegang totaal werd geblokkeerd. Bovendien leek het podium gedeeltelijk op het monument zelf gebouwd, wat streng verboden is. (Bij nadere beschouwing bleek het er overheen gebouwd te zijn en raakte het het graniet niet.)
Hoe het mogelijk is geweest dat de organisatoren überhaupt een vergunning hebben gekregen om het podium op die plek te bouwen blijft een mysterie, hoewel de botte werkwijze van de organisatie in de Jordaan berucht is.

Een officiële klacht van GALA (Gay and Lesbian Amsterdam) en het COC-Amsterdam werd naar het stadsdeelbestuur Amsterdam Centrum gestuurd.

De organisaties onderstreepten hierin dat ze niet tegen het gebruik van het plein voor een evenement als het Jordaan Festival zijn, maar de manier waarop een erg belangrijk deel van het monument vijf volle dagen (inclusief de dagen voor het opbouwen en afbreken) ontoegankelijk was, toonde een compleet gebrek aan respect voor het Homomonument en de bezoekers die om wat voor reden dan ook het monument willen bezoeken.

Veel mensen vinden dat de Westermarkt sowieso niet de juiste locatie voor het festival is, want een plek waar veel mensen bloemen leggen ter herdenking van overledenen wordt voor onderbroekenlol en dronkemansgelal bijna een week ontoegankelijk gemaakt.Vorig jaar is geprobeerd deze gang van zaken voor dit jaar te voorkomen, maar, helaas, het bestuur van het festival wilde dit jaar het Homomonument weer ontoegankelijk maken en, erger nog, het hele monument zelfs door overal hekken te plaatsen totaal onbereikbaar maken.

Begin juli werd echter een speciale bijeenkomst belegd, waarbij zowel de deelraad, de politie, buren, nabijgelegen bedrijven als het COC en GALA aanwezig waren. Ze kwamen met de organisatoren van het Jordaan Festival overeen dat de waterdriehoek de gehele tijd toegankelijk zal blijven. Er zal ook een plein-regisseur aanwezig zijn om zeker te stellen dat de bedrijven op het plein eerlijk en met égards worden behandeld. Bovendien zal het festival dit jaar slechts twee dagen duren.
Laten we met afgewende ogen echter duimen dat dit de laatste keer is dat het Jordaan Festival op deze locatie plaatsvindt.Commentaar:
Re: Jordaan Festival wilde Homomonument dit jaar wéér ontoegankelijk maken-


Reactie van ikbenookzo dd. 01 september 2006
Zullen we dit even gaan doen met het Nationaal Monument op de Dam, of het Indie monument in Den Haag, of het Slavernij monument in het Oosterpark, om er maar even een paar te noemen. Ik geef je op een briefje dat de ME binnen de korte keren daar is en je er van af ramt met de wapenstok. Gewoon er van af slaan diegene die het Homomonument onteert. Daar moeten ze vanaf blijven, en zekers de organisatoren van het Jordaan festival. Zijn sowieso een paar bij elkaar geraapte criminelen.


GERELATEERDMEER VAN RON MEIJERMEEST GELEZEN VAN RON MEIJER

Jordaan Festival wilde Homomonument dit jaar wéér ontoegankelijk maken

Ron Meijer, in Algemeen op 04 september 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN ALGEMEENIN NUMMER 180
okt 2019        lengte: 4 min.


sep 2019        lengte: 4 min.


sep 2019        lengte: 9 min.
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media