Back to Top
Donderdag 28 mei
86439 users - nu online: 1110 people
86439 users - nu online: 1110 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Homodok krijgt onderdak in nieuwbouw Openbare Bibliotheek Amsterdam


door Redaktie in Historie & Politiek , 08 juni 2006

This article is also available in English


Nadat er lange tijd over een aantal opties werd gesproken, sloten het Internationaal Homo/Lesbisch informatiecentrum en Archief (IHLIA) en de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) begin maart een samenwerkingsovereenkomst. Deze overeenkomst behelst inhuizing van de Amsterdamse vestiging van IHLIA, Homodok-Lesbisch Archief Amsterdam, in de nieuwbouw van de centrale bibliotheek van de OBA op het Oosterdokseiland, naast het Centraal Station. Hier zullen de boeken, grijze literatuur, tijdschriften, audiovisueel materiaal, beeldmateriaal en knipsels van de Amsterdamse IHLIA-vestiging worden ondergebracht.

Op de vijfde verdieping van het nieuwe pand krijgt IHLIA een eigen ruimte met informatiebalie en kan het materiaal geraadpleegd worden.
Het archiefmateriaal van de Amsterdamse IHLIA-vestiging zal worden ondergebracht bij het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG). Met het IISG zal IHLIA binnenkort een samenwerkingsovereenkomst sluiten.
De nieuwbouw van de centrale Amsterdamse bibliotheek zal op 7 juli 2007 worden geopend. Naast het Homodok zal, zo maakte de OBA al eerder bekend, ook het Gerard Reve Museum hier een definitief onderdak vinden. Bovendien kocht de bibliotheek vorig jaar op de veiling van de Bibliotheca Didina et Pinguina het grootste gedeelte van de boeken over bibliotheken die Boudewijn Büch bijeen had gebracht. De samenwerking met IHLIA past dan ook goed in het streven van de OBA om de bibliotheek door aandacht voor speciale collecties voor diverse doelgroepen aantrekkelijk te maken.Amsterdam heeft een grote homo/lesbo-populatie en trekt veel homo/lesbo-bezoekers uit binnen- en buitenland.

De Amsterdamse IHLIA-vestiging is nu nog gevestigd in een nagenoeg onvindbaar bedrijfsverzamelgebouw in Bos en Lommer. De inhuizing in de OBA op een centraal gelegen locatie biedt tal van voordelen. De IHLIA-collectie zal breder en gemakkelijker toegankelijk worden.

Bovendien kan IHLIA gebruik maken van de aanwezige kennis en professionele infrastructuur van de OBA. Ook zijn in het nieuwe gebouw mogelijkheden voor exposities, conferenties, lezingen en culturele voorstellingen.

IHLIA en Openbare Bibliotheek Amsterdam sluiten samenwerkingsovereenkomst
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klikCommentaar:
Re: Homodok krijgt onderdak in nieuwbouw Openbare Bibliotheek Amsterdam-


Reactie van Norbert dd. 08 juni 2006
Prachtig; gefeliciteerd, Homodok! Voor degenen die dit documentatiecentrum niet kennen: hier is echt een schat aan materiaal te vinden over alles wat met homoseksuatiteit te maken heeft. Ik ben er al heel lang niet meer geweest maar ik ga zeker een kijkje nemen op de nieuwe lokatie.


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Homodok krijgt onderdak in nieuwbouw Openbare Bibliotheek Amsterdam

Redaktie, in Historie & Politiek op 11 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media